Helft Maywood brengt Rio opnieuw uit voor WK

21-05-2014 09:53

Voormalig Maywood-lid Inge brengt het liedje Rio opnieuw uit voor het WK. Maywood scoorde in de jaren 80 een wereldhit met het nummer. Rio is het eerste solo-project van Inge, die nu optreedt onder de naam Inch. Haar vroegere Maywood-partner Alice is er niet bij betrokken, net zo min als bij de nieuwe versie die Gerard Joling van de oude hit heeft gemaakt.

Het nummer wordt uitgebracht in het Spaans, Engels en het Duits, met elk een eigen videoclip. Volgens Inge’s management ontstond het idee voor een WK-versie afgelopen zomer in Spanje. “Inge raakte in gesprek met een aantal Spaanse fans en al snel ging het over voetbal, een onderwerp waarover ze mee kan praten. De link naar de muziek werd snel gelegd en de belofte van een WK-lied in de Spaanse taal was een feit.” Omdat Rio destijds een hit was in Duitsland is ook voor een Duitse versie gekozen.

Volgens Inch onderscheidt haar Rio zich van de rest van de Oranjeliedjes. Deze zou namelijk ook in een discotheek gedraaid kunnen worden. “Mocht Nederland al in de eerste ronde worden uitgeschakeld dan hoeft Rio, in tegenstelling tot alle andere Oranjeliedjes, niet gelijk de prullenbak in”, aldus de zangeres.

(BuzzE)