Reding in de stress om stemmentelactie GeenStijl

21-05-2014 08:10

Eurocommissaris Viviane Reding is niet gecharmeerd van de actie van weblog GeenStijl, dat kiezers heeft opgeroepen bij de telling van de stemmen voor de Europese verkiezingen aanwezig te zijn. Reding gaat minister Plasterk om opheldering vragen, schrijft De Telegraaf.

Plasterk heeft eerder gezegd dat mensen het recht hebben bij de telling aanwezig te zijn. GeenStijl denkt donderdagavond een representatieve uitslag te kunnen geven. Het weblog is de actie gestart omdat andere landen later stemmen en Brussel heeft bepaald dat de uitslag daarom geheim moet blijven.

Naar verwachting zal Reding van Plasterk te horen krijgen dat GeenStijl zich gewoon aan de wet houdt. GeenStijl zelf lijkt zich ook geen zorgen te maken. Redacteuren Bart Nijman (Van Rossem) en Peter van Vliet (Brusselmans) rollen op Twitter  over de grond van het lachen.

Nijman reageert desgevraagd aan TPO: “Een betere aanmoediging om met extra energie de eindeloze to do-list verder af te werken, had Reding ons niet kunnen geven.”

Op GeenStijl is inmiddels ook een reactie geplaatst. “F**k you, Viviane, we won’t do what you tell us. Democratie is the people’s rule and you, ladysir, are not people. You are kouwe kak from a kil instituut. En this time it’s inderdaad different”, valt onder meer te lezen.