Brand verwoest bedrijven Amersfoort

22-05-2014 06:39

Door een grote brand in Amersfoort is in de nacht van woensdag op donderdag een bedrijfsverzamelpand grotendeels in vlammen opgegaan. Ook een kinderdagverblijf vloog in brand, meldde een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Het vuur woedde aanvankelijk in het bedrijfsgebouw aan de Ariane, bij snelweg A1. De binnenkant van het gebouw is verwoest door de vlammen: “de hele inventaris is weggebrand”, zei de voorlichter. Brandweerlieden probeerden een nabijgelegen kinderdagverblijf te beschermen tegen het vuur, maar konden niet verhinderen dat het gebouw toch in brand vloog.

Het vuur is lastig te blussen omdat brandweerlieden het getroffen bedrijfsverzamelpand niet konden betreden. ,,We moesten alles van buiten doen”, vertelde de woordvoerder. De brandweer probeert  “zo veel mogelijk te redden” van het kinderdagverblijf.

Ook omwonenden hebben veel last van de brand. De hulpdiensten ontruimden uit voorzorg zes woningen. “Dat heeft alles te maken met de draaiende wind, waardoor de woningen in de rook komen te staan”, legde de woordvoerder uit. De gemeente ontfermt zich over de bewoners.

(ANP)