Weekendagenda: zo maak je je weekend nog beter

22-05-2014 14:53

Nog heel even, althans, hopelijk heb je over een kleine 26 uur weekend. Geen zin in propvolle stranden vol stomme mensen of overvolle terrasjes waar je louter in de schaduw kunt zitten? Geen probleem, we hebben fantastische evenementen voor je op een rij gezet. Jij gaat je gegarandeerd vermaken dit weekend. Maar eerst stemmen, he?

Donderdag 22 mei

Utrecht
In Tivoli De Helling trapt Color Reporters vandaag de tour af. Bertolf Lentink en Bas Wilberink hebben de handen muzikaal ineens geslagen en vormen deze nieuwe band. Singer-songwriter Lentink heeft de lieve, soms ietwat emotionele liedjes ingeruild voor een vrolijker genre. Maakt het er niet minder slecht op, ze zijn zeker het checken waard. Plus: de sfeer in De Helling is altijd fantastisch. Wij gaan ook langs om kennis te maken met de band, komende zaterdag staan de mannen geportretteerd in het weekendinterview hier op ThePostOnline.

Amsterdam
In Amsterdam? Tip: barbecue in het park en als het rond een uur of twaalf begint af te koelen op naar Paradiso. Daar is ook deze week weer een nieuwe editie van Dondergrondse. Dat feestje kunnen we je altijd aanraden.

Vrijdag 23 mei

Harderwijk
Voor kekke festivals hoef je niet per definitie naar het coole Amsterdam. Harderwijk heeft namelijk haar eigen festival LaLaLand. Ze zorgen voor een fijne lineup op de Stille Weide aan de boulevard. Stefany June, The Benelux, Taymir, op TPO zag je ze al eens voorbij komen, dit is je kans ze live te zien.

Amsterdam
Alles wat je wilde weten over Case Mayfield las je vorige week al op ThePostOnline, vanavond is je kans om hem live te zien. Hij start zijn kerkentour in de Amsterdamse Vondelkerk, en zal komende weken nog vier kerken in Nederland aandoen.

Maar de vrijdag is een dilemma. Ook is er de laatste editie van Literaturfest. De laatste editie ooit. Bieden op kaartjes doe je op Facebook.

Zaterdag 24 mei

Nijmegen
Muziek en kunst in de openlucht komt samen op het Drift Festival in Nijmegen. De ideale manier om je zonnige zaterdag door te brengen. Die Nijmegenaren weten hoe ze een goed feestje bouwen.

Groningen
We tipten het al eerder in ons zomertopic: De Nacht van Kunst en Wetenschap. De binnenstad van Groningen verandert de nacht van 24 mei in een nacht vol kunst en wetenschap. Kunstenaars en wetenschappers met opmerkelijke, grappige bevindingen en workshops en muziek. Qua muziek kun je luisteren naar onder andere Case Mayfield (alweer?), Jacco Gardner, Qeaux Qeaux Jones en Douwe Bob.

Den Bosch
Geen daden maar woorden. Zijn wij het hier als journalisten helemaal mee eens. Tijdens De Waard en zijn gasten in de Verkadefabriek zie je Dimitri Verhulst, Adriaan van Dis, Anne Soldaat, Hanneke Hendrix, Oscar Kocken, Marcel Osterop, Jibbe Willems, Mijke Pol, Michiel Lieuwma en natuurlijk Lucas de Waard zelf die je voorzien van mooie woorden. Genieten gegarandeerd. Live luisterboeken.

Zondag 25 mei

Een nieuwe editie van Limes030 is reden genoeg om een keer binnen te zitten tijdens het lekkere weer. Terwijl in veel steden in Europa mensen naar de stembus gaan voor de verkiezingen voor het Europees parlement, blikt Limes030 alvast terug én vooruit met europarlementarier, de ex-PVV-en lijsttrekker van Artikel50 Daniel van der Stoep en politieke communicatie expert Chris Aalberts. Daarnaast onderzoekt Limes030 het geheim van de grap en wat doen comedians als het publiek niet lacht? Een gesprek met stand-up comedians en cabaratiers Chris van der Ende en Klaas Prins. Ook in deze editie gaat Limes030 verder met de zoektocht naar een nachtburgemeester voor Utrecht. Te gast zijn o.a. DJ Wouter S. en Alexander Visser, organisatoren van feesten als Kranck Jorum. Verder is er weer een column van Jeroen Weghs en we hebben Utrechtse muziek. Tickets hier!

Betere ideeën voor je weekendagenda of een tip voor volgende week? De reacties zijn geopend. Mailen, twitteren of facebooken kan ook.

Beeld: Shutterstock