Gwenette Martha geliquideerd in Amstelveen

23-05-2014 06:40

In Amstelveen is donderdagavond een man doodgeschoten. Op de Amsterdamseweg zijn volgens mensen die de politie belden meerdere schoten gelost. Het slachtoffer overleed ter plaatse, liet de politie weten.

Een lokale restauranthouder vertelde “diverse salvo’s” te hebben gehoord. De man bevond zich op het moment van de schietpartij in zijn zaak, ongeveer 50 meter verderop. Hij vertelde hoe de politie al binnen enkele minuten op volle sterkte aanwezig was. Er zou onder meer een rennende man zijn opgepakt, maar het is onduidelijk of hij iets met de zaak te maken heeft.

In het gebied waren na de schietpartij veel politiemensen aanwezig. De Amsterdamseweg werd over ongeveer 200 meter afgezet. Agenten spraken met buurtbewoners en er werd een sporenonderzoek gestart.

Volgens het Parool en De Telegraaf is het slachtoffer beroepscrimineel Gwenette Martha. Hij staat bekend als een van Amsterdams ‘topcriminelen’. Zowel de politie als het Openbaar Ministerie (OM) konden niet bevestigen dat Martha. het slachtoffer is. De politie komt vrijdagmorgen met meer informatie.

Martha. was sinds kort weer op vrije voeten, laten ingewijden weten. Hij werd in april nog vastgezet nadat in een auto waarin hij meereed twee wapens waren gevonden. De 39-jarige Martha. had zichzelf bij de politie gemeld toen hij erachter kwam dat zijn naam opdook in het onderzoek naar de wapens.

Eind december ontsnapte hij aan de dood in Amsterdam-Zuid. Toen richtte een man een vuurwapen op hem en werd de trekker meermalen overgehaald, maar het wapen weigerde dienst.

(ANP)