Le Guess Who? festival: bandjestips van TPO: Cult

23-05-2014 16:12

Dit weekend is er weer een nieuwe editie van Le Guess Who? Festival in Utrecht. Deze editie is de May Day!-editie, dat maakt de line up er niet minder op. De organisatie heeft weer een heleboel fijne muzikanten voor je gevonden. Als ThePostOnline: Cult hebben we ook zo onze mening, en stippelden we alvast een route met redenen voor je uit. Want duiden doen we graag. Kun je er niet bijzijn? Niet getreurd, ThePostOnline doet gewoon verslag.

Talvihorros

https://www.youtube.com/watch?v=L1y4RbZv7o0
20.00 – 20.30, RASA
Je avond lekker spacend beginnen doe je met Talvihorros. Een beetje Pink Floyd, maar dan nog net even een stukje abstracter, experimenteler en ze maken iets meer gebruik van soundscapes. Hypnotiserend is het bijna. Talvihorros is een creatie van de Schotse componist Ben Chatwin die op een minimalistische manier verrassende elektronische composities verzorgt.

Future Islands


21.00 – 22.00, Tivoli de Helling
Vrolijk, dansbaar en catchy. Deze synthpop band uit Baltimore zorgt ervoor dat je na de spacende muziek van Talvihorrors weer even flink je voetjes van de vloer kunt gooien. De post-punk band wordt ook wel als een 80’s revival band gezien. Naast dansbaar zijn ze enorm goed en zeker een bandje om in de gaten te houden.

S. Carey


22.30 – 23.15, Tivoli Spiegelbar
Percussionist S. Carey is klassiek geschoold, maar zijn tegenwoordige composities zijn eerder alternatief en een beetje indiepop. Zijn debuutalbum schreef hij terwijl hij aan het toeren was met Bon Iver, wat ook zeker te horen is. Dromerig, lief en romantisch doch melancholisch zijn de sleutelwoorden.

Neutral Milk


23.20 – 00.20, Tivoli Oudegracht
Na dat dromerige adviseren we dringend om uit je gehypnotiseerde staat te komen en weer te dansen op indierockband Neutral Milk Hotel. Uptempo drumritmes, piano’s, gitaren, ingekleurd met een trompet en een ietwat nasale stem zorgen ervoor dat je weer helemaal wakker bent.

Fat White Family


01.10 – 01.40, Ekko
Zo’n naam doet je wellicht denken aan een stel Hilbillies. Zo zien ze er soms ook uit, maar in feite gaat het hier gewoon om een steengoede band. De mannen wilden allemaal in een country band. Toen de vaste country avond in Londen werd opgeheven, begonnen ze hun eigen nacht. En nu staan ze in de EKKO.