Kunst

Muziekonderwijs van DJ D-Rok

23-05-2014 19:00

Gisteren was opnieuw het feestje dat democratie heet en het werd weer in volle glorie gevierd. Dat veel mensen niet precies weten wat we vierden en waarom laten we net als het lage opkomstpercentage even rusten. De winnaars en verliezers worden pas zondag bekend gemaakt, maar de uit Amerika overgenomen exit polls beloven vuurwerk. Ongetwijfeld zullen alle fracties bijeenkomen om de resultaten door te nemen. Iets dat natuurlijk begeleid moet worden, niet alleen door slimme spin doctors maar ook door een soundtrack.

Boshut

Zo zal het erg gezellig gaan worden bij de leden van 50Plus. De uitslag zal een echte zetel opleveren, waardoor de advocaat op de avond rijkelijk zal vloeien. Een buitenaarde prestatie voor deze ouderenpartij die onder begeleiding van Frank Sinatra zullen vieren dat ze voorlopig nog niet achter de Europese geraniums hoeven. Een deur verder is het ook al feest, de Partij Van De Dieren mag waarschijnlijk ook met een lid plaats nemen in Brussel en viert dat natuurlijk door I Fooled You This Time luidkeels mee te zingen. Of dit gaat over het nut van de partij of over het winnen van stemmen over de ruggen van arme dieren, laten we hierbij even in het midden. In het Amsterdamse Bos vinden we de hut van Groen Links. De door zonnepanelen aangedreven geluidsinstallatie geeft de middelmatigheid van de uitslag weer. Van drie zetels terug naar drie is niet slecht, maar ook niet echt goed. Gelukkig blijft de partij wel trouw aan haar grondbeginselen en zal Green Onions de hit van de avond zijn.

I will survive

Feest zal het zeker niet zijn bij de SGP, tenslotte behouden ze hun twee zetels maar is het bovenal de dag van de heer. Daarom volgt er deze zondag na de kerk een bescheiden bijeenkomst waar koffie en cake het hoogtepunt van de middag zullen zijn. Op de achtergrond kabbelt deze “muziek voor de heer” marathon van vier uur mee waardoor het niet lang onrustig zal zijn in Urk en omstreken. Dan de grote verliezer tot nu toe. Relatief gezien is er niet zoveel aan de hand, de PVDA zal net als bij de vorige verkiezingen drie zetels behouden, maar het aantal stemmen is flink terug gelopen. Een mineur stemming die onder begeleiding van Oasis nog wel even zal blijven hangen. Ik zou aan willen raden om I Will Survive voor de partij op standby te houden, het kan eigenlijk alleen maar beter worden voor de partij.

De rode collega’s van de SP zitten goed in hun vel. Ook bij deze verkiezingen werd er weer prima gepresteerd, dat natuurlijk vertaald zal worden in de muzikale keuzes. Things Are Getting Better is het thema met Moving On Up als afsluiter van de avond. Als de Bluegrass band uitgespeeld is bij de bijeenkomst van de VVD, is het tijd voor het toetje. De man die bij de nationale verkiezingen nog de fout maakte door met vier anderen het toneel te delen komt nu solo. Gordon staat weer trouw met een oranje stropdas zijn “hits” af te werken onder het toeziend oog van Jaguar rijdend Nederland.

Wat jammer

Bij de bruine kroeg die de PVV in bezet heeft genomen zal er misschien wel een traantje vloeien. Bij de partij van Wilders hebben ze gegokt en verloren. Daarom zal naast alle volksmuziek Wat Jammer van Bob Scholte als rode draad door de avond lopen.

Dan de twee grote winnaars van donderdag. Het lijkt alsof de inzet van Sybrand Buma op landelijk gebied zich ook vertaald naar Europa. Daarom een ode aan de man die een deel van zijn achternaam verloor, maar er flink wat stemmers bij kreeg. Met een goddelijk tintje nog wel, want He’s Alright van Jasper Street Company zal het feestje bij de Christen Democraten flink aanwakkeren. Maar nergens zal het feest zo groot zijn als bij D66. De partij zit in de lift en met Pechtold als leider lijkt het niet op te kunnen voor de partij. Standing On The Top is dan ook niet meer dan terecht. De democraten uit 1966 zijn de winnaars, iets dat Alexander Pechtold erg Happy moet maken.