Muziekmoment 22

26-05-2014 12:24

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: The Roots en Navarone.

The Roots – …And Then We Shoot Your Cousin

img-1400235863-af8858231f726f6e840c7fd6a03ba923
Genre: hiphop
Zoals gewoonlijk weet de hiphopformatie uit Philadelphia op hun nieuwe album te verrassen, ditmaal met bijzondere klassieke invloeden. Op …And Then We Shoot Your Cousin laten de Roots klassieke intermezzo’s horen die worden afgewisseld met zware bassen en oldskool dub/dubstep geluid. Op de rapgedeelten klinken de Roots zoals we ze gewend zijn. Stoere raps, heftige teksten, maar altijd met een vriendelijke en open uitstraling. De begeleiding van de band is weer even sterk als altijd en de Roots schromen niet om te experimenteren. …And Then We Shoot Your Cousin staat als een huis en is zeer verfrissend.

Navarone – Vim And Vigor

vim and vigor
Genre: rock
Het tweede studioalbum van de band Navarone, waarvan de roots in Nijmegen te vinden zijn, is volwassen en rockt als een motherfucker. De waanzinnige rock ’n roll stem van zanger Merijn van Haren komt nog veel beter uit de verf dan op het vorige album. Vim And Vigor is een stuk harder dan de debuutplaat A Darker Shade Of White, waarmee ze naar eigen zeggen de luisteraar “op het verkeerde been zette”. En dat klopt. De stevige sound komt af en toe haast in de buurt van metal, maar is altijd beheerst en perfect uitgewerkt. Een absoluut waardig vervolg van het debuut. Navarone gaat deze zomer ongetwijfeld Nederland veroveren.