Binnenland

18.000 euro voor slachtoffers kindermisbruik

27-05-2014 16:18

Een kamikzaze-ree, bevallen in de file op de A1 en een gevonden vaantje. Het belangrijkste regionieuws voor u samengevat.

Beverprotocol

Waterschap Hunze en Aa’s gaat een speciaal beverprotocol schrijven. Op Tweede Kerstdag zakte een wandelaar per ongeluk in een gat, dat een beverburcht bleek te zijn. Aangezien de bever een beschermde diersoort is, mag een burcht niet worden vernield of verplaatst. Wel zal er gaas in de dijk worden ingegraven, om te voorkomen dat het beest in de dijk kan gaan graven.

Drie jaar cel en 18.000 euro schadevergoeding na kindermisbruik

Een Belgische man (53) heeft drie jaar cel gekregen, vanwege het misbruiken van zijn 7-jarige nichtje en een 9-jarig vriendinnetje van zijn dochter. Dat gebeurde tussen 2006 en 2012. Ook is de man uit zijn burgerrechten gezet voor de komende vijf jaar, waardoor hij zijn baan bij het Belgische leger niet meer uitvoeren. De man, die ook kinderporno op zijn computer had staan, moet de meisjes in totaal ruim 18.000 euro schadevergoeding betalen.

Vrouw bevalt in file

Op de A1 ter hoogte van Naarden is vanmorgen een jongetje geboren. Een hoogzwangere vrouw stond in de file, toen haar weeën begonnen. Haar zoon was al geboren voordat de ambulance bij haar arriveerde. Moeder en kind maken het goed.

Gedetineerde pleegt zelfmoord

In de gevangenis van Veenhuizen heeft een gedetineerde zichzelf deze week om het leven gebracht. De 34-jarige man zat in een isoleercel. Hoe hij zichzelf om het leven heet gebracht wordt niet bekendgemaakt door de Dienst Justitiële Instellingen.

Gevonden: voetbalvaantje

Op de parkeerplaats bij de Helling in Pekela heeft Natascha de Vries afgelopen zaterdag een vaantje gevonden van een jeugdvoetbaltoernooi bij ASVB. Het vaantje kan worden afgehaald bij Natascha in Oude Pekela. Voor een foto van het betreffende vaantje én het adres van Natascha klikt u hier.

Moeder dode vondeling wist niet dat ze zwanger wsas

De 26-jarige Poolse vrouw die in maart haar pasgeboren kindje in een boodschappentas in een brandgang in Eindhoven achterliet, zegt dat ze niet wist dat ze zwanger was. Ze raakte in paniek van de plotselinge geboorte, mede omdat ze dacht dat het kind niet leefde. Het kind werd dood aangetroffen in de brandgang. Sectie wijst uit dat het kind vermoedelijk geleefd heeft, maar volgens de advocaat van de Poolse is dat allerminst zeker. De vrouw wordt verdacht van moord.

Naaldwijk gebukt onder urinelucht

Aan de Groen van Prinstererstraat in Naaldwijk leggen veel plezierjachten aan, zodat de opvarenden hun plasje kunnen lozen. Dit leidt tot grote frustratie bij de buurtbewoners, die gebukt gaan onder de penetrante urineluchten die met lekker weer vrijwel dagelijks over hun terrassen waaien. De buurtbewoners hebben een boze brief naar de fractie van GemeenteBelang gestuurd. Er zouden nauwelijks sanitaire voorzieningen zijn langs de vaarroute.

Hangjongeren in Soest

Soest kampt met hangjongerenproblematiek. In park Honsbergen in Soest durven bewoners ’s avonds niet meer alleen te wandelen vanwege de vele jongeren die er zouden rondhangen. Ook zouden de hangjongeren veel rommel achterlaten. Burgemeester Metz heeft al laten weten dat de politie extra gaat surveilleren.

Noodlottig einde kamikaze-ree

In Bemmel is een jonge ree op zeer noodlottige wijze aan zijn einde gekomen. Het beestje sprong over een heg, niet wetende dat er een tweeëneenhalve diepe achtergrond op hem wachtte. De ree klapte op de stenen en brak zijn nek. Een jachtopziener heeft de ree vervolgens uit zijn lijden verlost.

Auto ramt gevel in Oss