Weten & Tech

Google wil cameramaker Dropcam overnemen

27-05-2014 09:23

Google is uit op een overname van Dropcam, zo meldt The Information. De producten van de cameramaker zouden perfect passen bij de onlangs aangekochte Nest-afdeling van de internetgigant.

In welk stadium de gesprekken tussen Google en Dropcam zich bevinden is onduidelijk, maar een overname past in het plaatje van toenemende concurrentie onder techbedrijven. Steeds meer techreuzen richten zich op de markt van huishoudelijke apparaten, om deze apparaten vervolgens om te bouwen tot gadgets die verbonden kunnen worden met het internet.

Zo werd maandag bekend dat Apple volgende week een scala aan toepassingen voor in het huis gaat onthullen. Het zou gaan om apps en apparaten die op afstand bediend kunnen worden via iPhones, iPads en Apple TV om verlichting te bedienen, beveiligingssystemen te gebruiken en zelfs huishoudelijke apparaten aan en uit te zetten.

Bijblijven in de strijd om ‘in-home’ toepassingen

Met Nest Labs, dat op afstand bedienbare digitale thermometers en rookmelders maakt, en Dropcam, dat camera’s produceert die livebeelden streamen naar telefoons en computers, hoopt Google bij te blijven in deze strijd.

Woordvoerders van zowel Google als Dropcam wilden niet reageren op het bericht.

(ANP/BuzzT)