Voetbal

POLL: Welke spelers moeten afvallen bij het Nederlands Elftal?

27-05-2014 13:45

Louis van Gaal heeft de eerste twintig  Nederlandse WK-gangers in zijn hoofd, zo meldde hij maandagmiddag tijdens een persconferentie vanuit het Portugese Lagos. Dat betekent dat hij nog op drie posities knopen moet doorhakken, want er vallen uiteindelijk zeven spelers van de voorlopige selectie buiten de boot. De contouren van Oranjes basisteam worden steeds beter zichtbaar, maar wie zullen de zeven afvallers zijn? U mag het zeggen.

Posities dubbel bezet

Voetbaltrainers houden ervan om elke positie ‘dubbelbezet’ te hebben. Oftewel: voor elke positie in het veld twee spelers te selecteren die daar goed uit de voeten kunnen. Nu het Nederlands Elftal met vijf verdedigers gaat spelen, zou dat ertoe leiden dat de 23-koppige selectie plaats zou hebben voor maar liefst dertien keepers en verdedigers. Vorm en Cillessen lijken zekerheden voor het WK, terwijl ook de verdedigers Janmaat, Verhaegh, De Vrij, Vlaar, Martins Indi, Veltman en Van Aanholt vermoedelijk hun koffers kunnen inpakken. Kongolo en Rekik mogen gezien het nieuwe systeem hopen op een uitverkiezing, al zat laatstgenoemde de afgelopen week bij de selectie van Jong Oranje.

Middenveld en aanval

Het ligt in de lijn der verwachting dat het middenveld bestaat uit De Jong, Blind en Sneijder. Van het trio Clasie, Fer en De Guzman zal vermoedelijk één speler afvallen, terwijl Wijnaldum en de niet in topvorm verkerende Van der Vaart strijden voor de positie achter Wesley Sneijder. Tonny Vilhena lijkt de slag op het middenveld te verliezen, al wordt gefluisterd dat Van Gaal hem ook in gedachten heeft voor de linksback positie.

Voorin kent Van Gaal een luxeprobleem, aangezien hij achter Robben en Van Persie de keuze heeft uit onder meer Lens, Depay, Kuyt en Huntelaar. De kans dat één van hen niet naar Brazilië afreist is hoe dan ook aannemelijk.

Aanstaande zaterdag zal Louis van Gaal zijn definitieve selectie bekendmaken. Komt hij net als in zijn voorselectie met verrassingen? Gaan gerenommeerde spelers van Van der Vaart, Kuyt en Huntelaar mee naar Brazilië? U kunt alvast laten weten wat uw keuze zou zijn door de hokjes van de zeven spelers die u zou thuislaten aan te vinken.

[polldaddy poll=8078825]