Binnenland

Zwijndrecht: naar Toppers-concert gaan is huis weggeven aan inbrekers

27-05-2014 13:51

Loterijwinnaars in een wijk in Zwijndrecht die donderdagavond naar een concert van de Toppers gaan, hebben een brief gekregen van de politie. Daarin worden ze gewaarschuwd voor inbrekers die deze avond kunnen toeslaan en kondigt de politie de inzet van aan extra agenten aan. 

Weken geleden werd bekend dat honderden bewoners die meespelen met de Nationale Postcode Loterij met postcode 3335 de kaartjes voor het concert in Amsterdam hebben gewonnen.

Dat betekent dat donderdagavond in dat deel van de stad veel mensen niet thuis zijn. “Dat weet u, dat weten wij, maar inbrekers weten dat ook!”, staat in de brief van de politie, die ook is ondertekend door burgemeester Dominic Schrijer.

De bewoners krijgen een aantal tips, zoals de boel goed afsluiten en verlichting laten branden. De politie zal zowel in uniform als onherkenbaar een extra oogje in het zeil houden.

Dat bewoners van postcodegebied 3335 straks massaal naar de Toppers gaan wisten tot nu toe alleen de bewoners zelf en enkele lokale politici. Dankzij het sturen van paniekbrieven weet nu heel Nederland welke woonwijk straks vogelvrij is.

Anp/TPO