Binnenland

Kleuters en bejaarden wachten uren op de bus

30-05-2014 16:23

Het regionieuws van vrijdag 30 mei.

Pekela in de ban van de processierups

In Pekela en Veendam maken inwoners zich druk over eikenprocessierupsen. Bij de gemeentes zijn meerdere telefoontjes binnengekomen van mensen die beweren de rupsen te hebben gezien. De rupsen zelf zijn door de gemeentes nog niet aangetroffen, al is wel op veel plaatsen hun spinselmot te zien. De rupsen zijn niet gevaarlijk, maar kunnen wel irritaties veroorzaken bij mens en dier.

Man knijpt keel van kind dicht

In Winschoten heeft een 58-jarige man de keel dichtgeknepen van een 14-jarige jongetje. Volgens de politie had het jochie behoorlijke striemen in zijn nek en was hij misselijk en duizelig. De man was boos op het kereltje, omdat hij samen met zijn vriendjes een bankje van de man hadden gepakt en erop waren gaan zitten. De man moet binnenkort voorkomen, het jongetje maakt het naar omstandigheden goed.

Busje komt zo #ohneewacht

Nog meer klein leed in Pekela. De kleuters van de Groen van Prinstererschool en de bewoners van woonzorgcentrum de Clockstede stonden klaar om samen richting Aqua Zoo in Leeuwarden te gaan. Maar wat er ook gebeurde: de bus kwam maar niet. Na veel geregel en twee uur wachten kon het bonte gezelschap alsnog in een andere bus worden vervoerd.

Ruziënde vrouwen slopen voorbijganger

Een 44-jarige man uit Groningen is vannacht aangevallen door twee vrouwen. De vrouwen hadden ruzie met elkaar, maar toen de man hen aansprak keerden de twee zich tegen hem. Hij werd met een fles geslagen en bedreigd met een mes, schrijft het ANP. De vrouw met het mes – die bovendien een stekende beweging maakte – is aangehouden. De andere vrouw is nog op vrije voeten.

Dronken automobilist te water

In het Brabantse Mill is een dronken automobilist het water ingereden. Vermoedelijk schatte hij de weg verkeerd in en verloor hij de macht over het stuur. Hij kon zelf uit de auto komen en is aangehouden. De auto is total loss.

Spannende week voor vogelhospitaal Almere

Komende week zal de gemeenteraad van Almere beslissen of het andermaal subsidie zal toekennen aan het vogelhospitaal in de stad. In het hospitaal worden zieke en gevonden vogels opgevangen. De kansen lijken gunstig, maar beheerder Erik Bruinink weet het zo net nog niet. “Pas wanneer het geld is overgemaakt, geloof ik dat er daadwerkelijk geld komt uit Almere”, zo zegt hij.

Vlaggetjesdag op Urk

Vlaggetjesdag op Urk is hét hoogtepunt van de Visserijdagen. Er is vispromotie, de vlootschouw én een spetterende braderie in het winkelcentrum. Hier zullen ruim honderd kramen staan. Vanzelfsprekend wordt ook de historie van de visserij vertoond. Aarzel dus niet en ga naar Urk! (Noot van de redactie: of uw Roy Donderspak gewaardeerd wordt op Urk is vooralsnog onduidelijk.)

Kattenkwaad in Venlo

De politie in Venlo heeft drie tieners aangehouden, die stenen tegen de glasplaten van de brug bij De Werf hebben gegooid. De jongens ontkenden, maar moesten na het zien van de bewakingsbeelden wel toegeven dat zij de daders waren. Hoewel er geen schade is, hebben twee van hen toch een boete vanwege baldadigheid gekregen. De derde, die nog geen twaalf jaar is, is doorgestuurd naar bureau Halt.

Hond doodt kat

In Renkum is een kat gestorven, nadat het arme beestje was gebeten door een hond. De twee waren in een gevecht verwikkeld en het lukte de eigenaar niet om ze uit elkaar te halen. De hond is eerder betrokken geweest bij bijtincidenten. Het OM zal nu bepalen wat er met het beest gebeurt.