Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

30-05-2014 19:14

“Al het promomateriaal waar ’Donders’ op staat, is sinds deze week weg [..] De filiaalmanager is gezwicht voor een paar klagende christenen. Bizar dat een paar aanstellers zoiets voor elkaar kunnen krijgen.”

Een medewerker van Jumbo te Barneveld bevestigd dat ‘Donders’ promotiemateriaal niet meer in de winkel te vinden is. De supermarkt in het plaatsje is gezwicht voor Christenextremisten die aanstoot namen aan de achternaam van de ‘mode’ontwerper. De naam ‘Donders’ zou des duivels zijn, waar eerder veel mensen aannamen dat alleen zijn kleding van De Satan kwam.

 

“Jij hebt mij onlangs een bekeuring gegeven voor wildplassen in het centrum. Ik ben toen volledig door het lint gegaan en heb me op alle mogelijke manier verzet tegen jouw aanhouding. Ik wil mijn excuses aanbieden voor mijn gedrag, ik heb me volledig misdragen en zie nu pas in dat jullie niet de klootzakken zijn zoals ik altijd heb gedacht. Als jij er niet zo snel was geweest, was het einde oefening geweest voor mijn oude heer, echt super bedankt!”

Politieman Hugo Roossink beschrijft in zijn blog hoe hij de vader redde van een jongen die hij niet lang daarvoor had gearresteerd.

 

“In de jaren dat ik dienst draai, heb ik genoeg meegemaakt. Omdat je in een tweet maar 140 leestekens kwijt kunt en ik toch inzichtelijk wil maken dat ons werk zoveel meer is dan alleen bonnen schrijven, schrijf ik blogs. Dus de verhalen van de straat.”

Diezelfde Hugo Roossink legt uit waarom hij liever blogt dan twittert.

 

“Inmiddels heeft het kabinet het niet meer over een sociaal leenstelsel, maar over een studievoorschot. Niet dat dit iets uitmaakt: kern blijft dat studenten een groter deel van hun studiekosten zelf gaan (terug)betalen, naast de 6.500 euro per student per jaar die de overheid voor haar rekening neemt. Dat is nog altijd het grootste deel, opgebracht door de (overige) belastingbetalers. Het toekomstig stelsel is een verbetering. Er is niets op tegen dat hogeropgeleiden die een goedbetaalde baan hebben verworven, straks zelf meer voor hun studie moeten betalen.”

Het immer anonieme Commentaar in NRC Handelsblad over het nieuwe leenstelsel voor studenten.

 

“Albert heeft weinig verstand van voetbal. Misschien van andere ballen wel, maar van voetbal dus eigenlijk niet”

Ronald de Boer zal tijdens het WK Voetbal aanschuiven bij RTL Boulevard. Hij vertrouwt Albert Verlinde de analyes klaarblijkelijk niet toe.

 

“Middelmatige kruideniers met een hbo-diploma Media & Bullshit Management vol modale zesjes op zak die als belangrijkste ervaring ‘bij pappa en mamma in de provincie thuis gewoond’ op hun c.v. hebben staan.”

Bert Brussen over leenstelsel-klagers