Binnenland

‘Kleine Marokkaanse man op sokken’ doodde mogelijk studente Maastricht

31-05-2014 12:42

Een 27-jarige vrouw is vrijdag in haar eigen woning aan het Oranjeplein in Maastricht door een misdrijf om het leven gekomen. Het slachtoffer was aan het verhuizen vanuit Nieuwegein naar Maastricht. De verhuiswagen stond nog voor de deur toen ze werd vermoord. Dit meldt de Telegraaf

De vader van het slachtoffer trof zijn dochter zwaargewond aan in haar woning op de derde etage van een appartementencomplex. Hulp mocht niet meer baten.

De politie is op zoek naar ‘een kleine Marokkaanse man’ die ‘op sokken liep’ en ten tijde van het misdrijf uit de woning kwam gerend. Hij is tussen de 20 en 25 jaar oud en heeft waarschijnlijk bloed op zijn kleding.

Volgens RTV Utrecht is de verdachte ‘lichtgetint met een klein snorretje’.

Volgens ooggetuigen tegen de Limburgse zender L1, was er sprake van glasgerinkel en twee mannen die zich via de gallerij uit de voeten maakten. De vader van het slachtoffer zou nog achter de daders zijn aangerend. Waarschijnlijk is er sprake van één verdachte en was de vader de tweede man.

Volgens geruchten zouden het slachtoffer en dader elkaar niet kennen, maar de politie kan dit niet bevestigen.

Burgemeerster van Maastricht Onno Hoes heeft inmiddels zijn condoleances overgebracht en heeft de plek waar het slachtoffer is vermoord bezocht om ‘stil te staan bij deze laffe moord‘.

Het Oranjeplein in Maastricht staat bekend als een rustige en kindvriendelijke buurt.