Binnenland

‘Gestolen’ eindexamens Almere teruggevonden in school

02-06-2014 14:16

De vmbo-eindexamens Beeldende Vorming  die gestolen leken op het Buitenhout College in Almere, zijn door de politie teruggevonden in de school. Hoewel er nu van een misdrijf geen sprake meer is, blijven de examens ongeldig en dus zullen de leerlingen op 17 juni nog eens het examen moeten maken. Dat meldt de school op haar website.

Bedrijfsrecherche

Aangezien er geen sprake meer is van een misdrijf, stopt de politie haar onderzoek. De school zal een particuliere bedrijfsrecherche inhuren om de zaak te onderzoeken. De school betreurt dat de leerlingen het examen alsnog moeten maken.

De volledige verklaring van het Buitenhout College is als volgt:

De gemaakte eindexamens beeldende vorming (Theoretische Leerweg) zijn na uitgebreid onderzoek van de politie terug gevonden. De gemaakte eindexamens zijn door de politie teruggevonden in de school. Omdat het nu niet om een officieel misdrijf blijkt te gaan, stelt de politie geen verder onderzoek in.

Direct na de vondst van de gemaakte eindexamens heeft de directeur van onze school contact opgenomen met de Onderwijsinspectie. Deze heeft in een eerder stadium de gemaakte eindexamens ongeldig verklaard. De Onderwijsinspectie blijft bij dit besluit, omdat de gemaakte eindexamens ruim twee weken uit het oog verloren zijn geweest. Dit betekent dat de leerlingen het eindexamen Beeldende Vorming op 17 juni aanstaande alsnog moeten maken.

Gezien de verstrekkende gevolgen van deze zaak heeft de school, in samenspraak met het schoolbestuur, besloten een onafhankelijk onderzoek naar de zaak in te stellen via particuliere bedrijfsrecherche. Hangende dit onderzoek doen het bestuur en de schoolleiding geen verdere inhoudelijke uitspraken over de zaak.

De situatie voor de betreffende leerlingen blijft dus helaas ongewijzigd.

Lees ook:
Gemaakte examens gestolen