Interview

Johnny Rep: ‘Ik ben niet zo gecharmeerd van Martins Indi’

02-06-2014 13:00

In de aanloop naar het WK Voetbal zal ThePostOnline vooruitblikken met enkele bekende namen uit de voetbalwereld. Vandaag Johnny Rep, die maar liefst 42 interlands speelde voor het Nederlands Elftal, waaronder de verloren WK-finales van 1974 en 1978.

Wat zijn uw verwachtingen van het Nederlands Elftal?
“De tweede ronde moet zeker haalbaar zijn, ik ben niet zo pessimistisch als de rest. Als je dan tegen Brazilië speelt wordt het een lastig verhaal, maar Mexico moet te doen zijn. Al is dat ook geen makkie, natuurlijk.”

Wanneer is het toernooi voor Oranje geslaagd?
“De KNVB wil de halve finale halen en ik denk dat dat heel moeilijk gaat worden. Als dit Nederlands Elftal door de poulefase heen komt, mogen we denk ik gewoon tevreden zijn.”

Zijn er spelers die u mist in de selectie van Van Gaal?
“Die jongens van Feyenoord die zijn afgevallen hebben het aardig gedaan, net als Promes. Maargoed, je kunt natuurlijk niet iedereen meenemen. Ik had graag Davy Klaassen bij de selectie gezien, die vind ik toch wel beter dan Jordy Clasie.”

Van Gaal speelde tegen Ghana vermoedelijk in zijn beoogde basiselftal. Zou u net zo spelen?
“Ik ben niet zo gecharmeerd van Martins Indi, die heeft ook geen geweldig seizoen gehad. Ik zie dan liever Kongolo, al kan hij ook als linksback spelen. Blind zie ik toch liever op het middenveld.”

Wie denkt u dat wereldkampioen gaat worden?
“Duitsland gaat ver komen en ook Frankrijk mogen we niet onderschatten. En ik geloof toch dat de Argentijnen, de Italianen en de Brazilianen ook aardig kunnen voetballen.”

Wie wordt de topscorer van het toernooi?
“Vier jaar geleden had ik het goed voorspeld, met Forlán van Uruguay. Dit jaar ga ik voor Luis Suarez.”

Wie wordt de beste speler van het toernooi?
“Messi is het hele seizoen al niet lekker in vorm. Ik denk dat Cristiano Ronaldo zijn stempel op het toernooi gaat drukken. Hij heeft nog effe een paar weken om bij te komen van zijn blessure. En ook Andrea Pirlo van Italië mogen we niet vergeten. Met z’n lange baard, dat ziet er natuurlijk niet uit, haha.”

Welk talent moeten we in de gaten houden?
“Die spits van Manchester United die nu voor België speelt, kom hoe heet-ie? Adnan Januzaj. Dat vind ik nou een mooie speler.”

Welk land gaat ons verrassen?
“Ik denk dat dat land bij ons in de poule zit, Chili. Iedereen heeft het steeds maar over Spanje, maar zij kunnen zomaar teleurstellen. Daarnaast denk ik ook dat Uruguay ver gaat komen, die jongens beschikken over een fantastische mentaliteit.”

Stel, Nederland wordt toch snel uitgeschakeld. Voor welk land juicht u dan?
“Ik heb wel wat met de Argentijnen en de Italianen. Maar weet je wat? Als Nederland er snel uit ligt dan ben ik voor België.”

Morgen in deze serie Erwin van de Looi, trainer van FC Groningen.