Leraar besmet leerling met aids

02-06-2014 13:34

Als leraar hoop je iets over te brengen op je leerlingen. Aids hoort daar echter niet bij, normaal gesproken. Meneer Derrick Nesby (37) werd gearresteerd op zijn werkplek, H.L. Bourgeois High School, omdat hij ervan beschuldigd wordt seks te hebben gehad met een 16-jarige leerling. ‘We kunnen alleen bevestigen dat er ‘iets’ tussen de twee is gebeurd,’ verklaarde politiechef Malcolm Wolfe. De school had al langer signalen opgevangen dat er wat speelde tussen de leraar en zijn student. Meneer Nesby is onder meer gymleraar op de school en werkte nog maar een jaar op de high school. De man ontkent alle aanklachten.

‘We hielden hem in de gaten en toen we meer bewijs hadden, hebben we hem ingerekend,’ zei Wolfe. Tijdens het onderzoek ontdekte de agenten dat Meneer Nesby drager van het Aidsvirus is. Hij is op de hoogte van zijn besmetting, maar stelde desondanks zijn jonge minnaar bloot aan de gevaren die dit met zich meebrengt, zonder de jongeman in te lichten.

Meneer Nesby wordt nu beschuldigd van ontucht met een minderjarige, tevens wordt hem ten laste gelegd dat hij de jongen moedwillig blootstelde aan het levensgevaarlijke virus. Dat kan hem op een flinke celstraf komen te staan van maximaal 10 jaar. De rechter stelde de borgsom van meneer Nesby op $500,000. Aanstaande vrijdag moet hij weer voor de rechtbank verschijnen, dan hoort de leraar welke straf hem boven het hoofd hangt.

derrick-nesby