Opinie

Mensen met een mening – maandageditie

02-06-2014 19:24

“Zolang NL rechtstaat niet in staat is Syriëgangers te weren uit NL is mijn vrijheid om een debatcentrum te leiden in gevaar!”

“De dreiging die uitgaat van tientallen Syriëgangers in NL is een direct gevaar voor onze open samenleving.”

Yoeri Albrecht wijst de wegnuanceerders op een pijnlijke waarheid, op Twitter. Tweet één. Tweet twee.

 

“Wanneer iemand in mijn omgeving kanker of een andere vreselijke ziekte blijkt te hebben, dan accepteer ik dat inderdaad niet, dan zie ik daar geen zingeving in. Voor mij bestaat geen almachtige god die in zijn onmetelijke wijsheid ‘t al bestiert. Maar mijn gevoel van opstandigheid schreeuw ik niet van de daken, omdat mijn verdriet even intiem en delicaat is als de ziekte voor de persoon in kwestie.”

August Hans den Boef uit in Volkskrant kritiek op de sport en ziektecampagnes die -nog naast de Alpe d’HuZes- hun opwachting maken.

 

“Duitsland speelt gelijk tegen Kameroen, maar dat kan toch? Portugal en Italië spelen ook gelijk, maar dat moet kunnen toch? Ik weet het niet hoor. Maar wij hebben wel gewoon gewonnen. Ja, Spanje heeft ook gewonnen. Van Bolivia, de nummer 8 van Zuid-Amerika. Nou, geweldig van Spanje.”

Louis van Gaal heeft zich gestoord aan het negatieve commentaar na de wedstrijd tegen Ghana (ANP)

 

“Er waren ook wereldvreemde figuren die de jihadisten in Syrië vergeleken met de internationale vrijwilligers die in Spanje in de jaren dertig van de vorige eeuw vochten tegen het fascistische bewind van generaal Franco. Maar dat waren allemaal westerse intellectuelen, zoals Ernest Hemingway. Zij hebben geen hoofden van fascistische Spanjaarden afgehakt, en hebben geen willekeurige executies uitgevoerd. Hemingway heeft na zijn thuiskomst in Amerika geen aanslagen gepleegd op onschuldige burgers. En toch zijn er mensen zonder historisch besef die dit soort malle beweringen doen in de kranten.”

Afshin Ellian beschouwt het discours naar aanleiding van de aanslag in Brussel in Elsevier.

 

“De vissen in de blender dienen geen enkel doel. Dit soort beelden zullen bij sommige mensen zelfs suggereren dat een blender een grappig onderkomen voor goudvissen is. Goudvissen zijn, zoals elk ander levend wezen, erg gevoelige dieren en raken snel gestrest in een ronde en kleine omgeving. Met het evengoed walgelijke ‘kunstwerk’ van Marco Evaristti uit 2000 nog in gedachte, waarbij bezoekers werden uitgedaagd blenders met daarin goudvissen aan te zetten, wordt deze tv-commercial nog gruwelijker. Welke zieke idioot verzint zoiets!?”

Geoffrey Deckers van stichting Een Dier Een Vriend (EDEV) is niet blij met de nieuwe reclamespot van de Media Markt (ANP)

 

“Zo bezien moet het CDA juist ongerust zijn over de recente scores. Ook de C van Comeback blijkt ruimte te laten voor existentiële twijfel. Niet het CDA, maar D66 trekt nieuwe kiezers. Niet door zich te verkopen als het alternatief, maar door trots te hameren op een eigen verhaal, dat aanslaat bij een stads electoraat. Het CDA wortelt meer en meer op het platteland. Daar is van alles aan de hand – geworstel met Europa, een groeiende kloof met het stedelijke kosmopolitisme. Het CDA-antwoord daarop is kennelijk niet helder.”

Het CDA moet niet te vroeg juichen, meent NRC Handelsblad‘s chef Den Haag René Moerland.

 

“Hallo Özcan, zou u me alstublieft kunnen helpen? Ik moet een leesverslag maken over uw boek EUS. Ik moet dit verslag morgen inleveren, maar ik heb dit boek niet helemaal uit kunnen lezen. Wilt u mij helpen?”

Schrijver Özcan Akyol deelde dit verzoekje met zijn volgers op Twitters en voegde eraan toe dat hij hoopt op een voldoende.