Saville misbruikte zeker 500 kinderen

02-06-2014 07:21

Het misbruikschandaal rondom voormalige BBC-presentator Jimmy Savile breidt zich uit. Zeker 500 kinderen zouden zijn misbruikt door de befaamde presentator van onder meer Top Of The Pops.

Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de NSPCC, schrijven Britse media maandag. De organisatie ter voorkoming van wreedheden tegen kinderen, heeft gelekte documenten onderzocht die nieuw licht werpen op de zaak.

Zo was het jongste slachtoffer pas 2 jaar. De meeste kinderen waren tussen de 13 en 15 jaar. Ook zou Savile meer patiënten hebben misbruikt in het Britse psychiatrisch ziekenhuis Broadmoor. Tot nu toe zijn 16 meldingen van misbruik binnengekomen. Savile had in 1988 de leiding over een reorganisatie binnen het ziekenhuis.

,,Er kan geen twijfel over bestaan dat Savile één van de grootste, zo niet de grootste, zedendelinquent is die we ooit zijn tegen gekomen”, aldus Peter Watt, de directeur van NSPCC.

De voormalig dj wordt ervan verdacht in ruim 50 jaar tijd de honderden slachtoffers te hebben gemaakt in onder meer Britse ziekenhuizen, scholen en bij kinderen thuis. Ook zou hij zich aan minderjarige meisjes die zijn show bezochten, hebben vergrepen. Het eerste misbruikincident zou hebben plaatsgevonden in de jaren 40. Het laatste incident dateert van 2007.

Savile stierf in 2011 op 84-jarige leeftijd, een jaar voordat de beschuldigingen aan zijn adres openbaar werden.

(ANP)