Leven

52 Challenge: iedere week een andere uitdaging

03-06-2014 10:50

Net als Esther houd ik me graag bezig met fotograferen en heb ik een aantal jaar geleden een mooie spiegelreflex camera aangeschaft. In de praktijk ben ik er echter vrij weinig mee bezig buiten vakanties om. Maar nu ben ik voor een bruiloft gevraagd om foto’s te maken: prima dacht ik. Maar achteraf bleek dat ik dan ook echt dé fotograaf zou zijn en dat legt toch wat meer druk op het hele verhaal. Tijd om dus even aan de slag te gaan en de klus serieus aan te pakken, het is immers wel een bruiloft.

I am Nikon

Ik ben enorm blij met mijn Nikon. Maak graag foto’s bij de motorcrosswedstrijden of trainingen van mijn vriend en zijn neef of op vakantie. Ook bij bijzondere uitjes met vriendinnen is mijn Nikon van de partij. Al vaker heb ik complimenten gekregen voor de foto’s die ik gemaakt heb, maar zelf ben ik meer overtuigd van de kwaliteiten van de camera als van mijzelf. Ja, ik vind het leuk om met perspectieven en afsnijding te spelen, maar qua belichting, camera-instellingen en dergelijke heb ik nog vrij weinig kaas van het fotograferen gegeten.

Daarom zal ik ook bij de bruiloftsklus veel vertrouwen op mijn Nikon. Maar toch zijn er vast nog wat dingen in de voorbereiding die ik kan doen om mijn Nikon te ondersteunen. Na het lezen van een hele hoop blogs met tips en tricks bleek vooral dat ik nog wel wat spullen zou moeten aanschaffen. Veel fotografen gaven zelfs de tip dat ze altijd twee camera’s bij zich hebben, zodat je niet van lens hoeft te wisselen en altijd een reserve hebt. Dat gaat voor mijn budget iets te ver, dus Nikon – ik vertrouw op jou! Wel is een extra batterij of geheugenkaartje natuurlijk geen overbodige luxe.

Hét moment

Het meest druk maak ik me eigenlijk om hét moment: het moment waarop bruid en bruidegom elkaar het jawoord geven, voor altijd trouw beloven en de ringen omdoen. Dat is toch wel één van de belangrijkste momenten waarvan je een mooie herinnering wilt hebben. Maar wat nou als ik aan de verkeerde kant sta? Wat nou als mijn camera net op dat moment niet meewerkt? Of als er ineens hele rare belichting is waar ik weinig aan kan veranderen? Ook het moment dat de bruid en bruidegom elkaar voor het eerst zien op de dag en wanneer ze de taart aansnijden zijn voor mij toch echt wel focusmomentjes waarop ik alles goed wil doen.

Er is ook gevraagd of ik een groepsfoto wil maken van iedereen. Maar hoe zorg je dat dit een leuke foto wordt? En hoe zet je de mensen bij elkaar? Op kleur? Of lengte? De klus is al over twee weken en ondanks dat ik er al veel in mijn hoofd mee bezig ben geweest ben ik blij dat ik deze week serieus een hoop dingen op papier heb gezet en volgende week nog de tijd heb om de allerlaatste voorbereidingen te doen. Vrijdag vertel ik jullie wat ik deze week allemaal aan voorbereidingen heb gedaan en hoe ik de klus ga aanpakken. De kriebels beginnen steeds meer te komen, met aan de ene kant een eervol gevoel dat ik dit mag doen en mij dit toevertrouwd wordt (ben zelf ook erg benieuwd naar het resultaat), maar aan de andere kant ook kriebels door de druk die op je schouders ligt met zo’n belangrijke klus.

Nadja Neeven onderwerpt zich komende 52 weken samen met Esther Vogel en Lotte Besse aan de 52 Challenge: iedere week een nieuwe uitdaging. Alle uitdagingen kun je vinden op 52Challenge.nl.