OMG how-to: aanslagen vermijden

03-06-2014 16:37

Nu er steeds meer jihadisten terugkeren uit Syrië en het dreigingsniveau alsmaar stijgt vinden wij dat het tijd is om u een handje te helpen met het vermijden van terreuraanslagen. Wij vinden namelijk NIET dat u dood moet. In tegendeel zelfs, zonder u, de lezer, hebben wij geen publiek en dus moet u vooral blijven leven. Klik daarom op “lees meer”, lees het advies en vergroot uw overlevingskans!

1.  Reis nooit tijdens spitsuur met het openbaar vervoer

Serieus mensen, doe het niet! Iedereen met een beetje treinervaring weet dat je bij voorbaat kansloos bent als er tijdens de spits een bom afgaat. Bovendien is een propvolle trein voor een terrorist véél aantrekkelijker dan een halflege treinstel. Meer doden is tenslotte meer succes voor de terrorist. Probeer dus ten alle tijden buiten de spits te reizen. Zoek desnoods een andere baan met flexibele werktijden.

2. Reis altijd met de auto

Reis wanneer het kan altijd met de auto. De kans dat een terrorist een bom onder uw auto stopt is zeer klein. Tenzij je in Belfast woont, maar wij gaan er vanuit dat dit niet het geval is. Met de auto reizen is niet alleen veiliger dan reizen met het openbaar vervoer. U bent ook nog eens vrij om op hoog volume kutmuziek te luisteren, iets wat in het openbaar vervoer vaak minder gewaardeerd wordt.

3. Wees alert

Wij kunnen niet alle situaties voor u inschatten. Daarom is het van belang dat u zo snel mogelijk zelfstandig leert vermijden. Angst is hierin uw vriend. Zit u bijvoorbeeld in de trein en loopt er plots een verdacht figuur langs? Doe dan net alsof u gebeld wordt en zeg luidkeels “Oh! Zit je daar? Ik kom nu naar je toe” en loop zo ver mogelijk de andere richting op. Ligt er een verdacht pakketje in de tram? Roep dan keihard “BOM” en waarschuw vervolgens de tramchauffeur.

4. Sluit jezelf aan bij een terreurgroep

Geen grap, doe het! Informatie is overleven! Door jezelf aan te sluiten bij een terroristische organisatie weet u zeker dat u een aanslag kunt vermijden. Het enige dat u hoeft te doen is een paar ‘briefings’ bij te wonen. Vervolgens weet u dan precies waar en wanneer er een aanslag zal worden gepleegd. Handig toch? Zo weet u tenminste zeker dat er geen bom onder je kont zit.

5. Blijf thuis 

Thuis zijn is veilig zijn. Om er honderd procent zeker van te zijn dat u niet wordt getroffen door een aanslag kunt u het beste uw huis nooit meer verlaten. Door dit te doen ontwijkt u zonder moeite alle terroristische gevaren. Het is even wennen, maar lang niet zo erg als u denkt: de boodschappen laat u voortaan bezorgen door Albert, voor seks belt u een escort op en als u wil reizen kiest u een bestemming uit op Google Maps. Valt dus best mee, toch? Vinden wij ook.

Tot zover de “handleiding voor het succesvol vermijden van een aanslag in Nederland”. Indien u nog een aanvulling heeft kunt u deze onderaan als reactie posten.