Binnenland

Werkstraf na mishandelen stiefdochter en vriend

03-06-2014 16:17

Het belangrijkste regionieuws van dinsdag 3 juni.

Man mishandelt stiefdochter en vriend

Een 40-jarige man uit Beilen is veroordeeld tot zestig uur werkstraf, vanwege het mishandelen van zijn stiefdochter en haar vriend. De stiefdochter woonde na een ruzie niet meer thuis en kwam haar moeder en stiefvader tegen op een feestje. Ze schreeuwde naar haar moeder dat ze een slechte moeder is, waarna het gevecht begon. De vriend van het meisje kreeg meerdere klappen en raakte buiten bewustzijn. Ook zou hij tegen zijn hoofd zijn geschopt, maar dat achtte de rechter niet bewezen. Het meisje werd aan haar haren getrokken toen ze haar vriend probeerde te helpen.

Actiegroep ‘Steun Harald en Lisa’ naar Den Haag

Actiegroep ‘Steun Harald en Lisa’ wil voorkomen dat een vrouw die in 2009 zichzelf en haar twee kinderen probeerde te vermoorden, weer in Enschede kan komen. Daarom zal de groep dertienduizend handtekeningen aanbieden in Den Haag, in de hoop dat het onderwerp op de politieke agenda komt te staan. De zoon van de vrouw heeft inmiddels zelfmoord gepleegd en de groep is bang dat de moeder haar dochter nogmaals iets aan wil doen.

Gabriëlle weigert tuinhuis te verlaten

Gabriëlle van der Linden weigert, ondanks een uitspraak van de Raad van State, haar tuinhuis in Kockengen te verlaten. Van der Linden lijdt aan een ernstige bottenziekte en zegt zich zonder haar tuinhuisje ‘opgesloten achter de luxaflex’ te voelen. Dat haar nu een dwangsom boven het hoofd hangt, deert haar niet. Ze kan door haar ziekte niet meer op vakantie of met haar honden wandelen en sloot zelfs een extra hypotheek af om het huisje helemaal naar haar zin te maken.

Man veroorzaakt ongeluk, springt in gracht

Een 44-jarige man die vanmorgen met zijn auto over de kop sloeg, is na het ongeluk op de Hobbemakade in Amsterdam de gracht ingesprongen. Omstanders wisten hem uit het water te halen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De politie zal een bloedproef bij de man afnemen.

‘Brug kan liefdesslotjes niet aan’

Wie dacht een megaromantische actie te hebben bedacht door een slotje aan de Hoge Brug in Breda te hangen samen met zijn geliefde, komt bedrogen uit. De gemeente zal de slotjes binnenkort wegknippen, omdat deze de architectonische waarde van de burg aantasten en omdat de constructie van de brug het gewicht van de slotjes niet aan kan. De ontwerper van de brug baalt: “Het hek van de brug is bedoeld om auto’s tegen te houden die in het water dreigen te rijden. Sterk genoeg dus.”

Hond Diesel krijgt voorlopig geen spuitje

De familie Meijer uit Son en Breugel is al maanden verwikkeld in een strijd om hun hond Diesel in leven te houden. Het beest zou agressief zijn en betrokken zijn geweest bij een ernstig bijtincident, maar volgens zijn baasjes is dat onmogelijk omdat hij gemuilkorfd was. De burgemeester van Son en Breugel wilde dat Diesel een spuitje zou krijgen, maar de rechter heeft die beslissing nu uitgesteld totdat alle rechtszaken rondom de hond zijn afgerond. Het beestje zit al negen maanden in een opvang en kon terecht bij hondenknuffelaar Martin Gaus, maar de gemeente wilde dit niet.

Mevrouw Meis wint een broodtrommel

BREKEND – Mevrouw Meis uit Oude Pekela heeft een broodtrommel gewonnen bij de Jumbo in Oude Pekela. Ze kocht een pakje boter, liet haar kassabon zien bij de servicebalie en viel in de prijzen. Namens de voltallige redactie van ThePostOnline: van harte gefeliciteerd!