Advertentie voor Rihanna’s parfum ‘te suggestief’

04-06-2014 08:10

De advertentie voor het parfum Rogue met een halfnaakte Rihanna mag niet zomaar overal in Groot-Brittannië worden getoond. In de nieuwe campagne voor het geurtje is de zangeres te ‘seksueel suggestief’, zo oordeelt de toezichthouder Advertising Standards Authority (ASA).

Op de poster zit Rihanna op de grond met haar blote benen in de lucht, terwijl ze een zwoele blik in de camera werpt. De toezichthouder ontving een klacht over de poster; het beeld zou overdreven seksueel en vernederend voor vrouwen zijn. De ‘seksuele en provocatieve’ foto zou bovendien ongepast zijn voor kinderen. Rihanna’s parfumcampagne wilde juist een krachtig beeld neerzetten ‘dat het lef heeft om grenzen op te zoeken’.

Na de klacht plaatste de toezichthouder een restrictie op de campagne om te voorkomen dat de posters op plekken komen te hangen waar kinderen het kunnen zien. “We beschouwen het beeld niet als openlijk seksueel, maar haar pose met haar benen in de lucht is provocatief”, stelt ASA. “Daarom, en ook omdat ze op hoge hakken na naakt lijkt te zijn, komen we tot de conclusie dat de advertentie seksueel suggestief is.”