Bieber gechanteerd met racistische filmpjes

04-06-2014 12:45

Entertainmentwebsite TMZ meldt dat Justin Bieber slachtoffer is van chantage. De publicatie van de opnames waarin de jonge Bieber racistiache grapjes maakt, zouden het gevolg zijn van een mislukte deal met een chanteur.

De chanteur zou een man zijn die eerder aan een van Biebers videoprojecten had gewerkt. Zo was hij in het bezit gekomen van de hard-drive van de zanger, waar de filmpjes op stonden. Via een advocaat nam de chanteur contact op met het management van Bieber, om een miljoen dollar te eisen. Zou dit bedrag niet worden opgehoest, werden de filmpjes gelekt naar de media.

Bieber weigerde, waarna de eis uiteindelijk naar een half miljoen dollar ging. Toen de chanteur in de gaten kreeg dat Bieber niet van zins was te betalen,  publiceerde hij de video’s.

Volgens TMZ weigerde Justin’s team een deal te sluiten omdat ze dachten dat de opnames geen kwaad konden, helemaal omdat Bieber pas 15 was toen hij de racistische opmerkingen maakte. De zanger heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor de video’s.