Politiek

Mensen met een mening – woensdageditie

04-06-2014 19:19

“Ik ken er geen één die niet vreemdgaat. Ja, dat is een Telegraaf.nl opmerking, maar het is gewoon zo. Maar daar kunnen ze niks aan doen. Ik geef de voetballers niet eens de schuld. Ik heb het meegemaakt dat vrouwen mij gewoon wegduwden om bij Edgar te komen. Come on! Vrouwen zijn de slechtste wezens voor elkaar. Alles wordt in de strijd gegooid. Dan moet je wel heel sterk in je schoenen staan. Jonge jongens, die in korte tijd heel veel geld verdienen en onmenselijk veel aandacht krijgen. Hoe kan je nou verwachten dat zij daar nee tegen zeggen? Dat doen ze misschien de eerste vijf keer maar de zesde keer is het toch ‘whoops’.”

Olcay Gulsen weet het zeker: alle voetballers seksen buiten de deur. In Grazia.

 

“I am more confident than ever that I will be the next European Commission President.”

Jean-Claude Juncker weet het zeker: hij wordt voorzitter van de Europese Commissie. Want als je het tweet, is het waar.

 

“Of Van Woerkom de allerbeste kandidaat is, is niet de kwestie. Waar het om gaat is of hij fatsoenlijk wordt behandeld. Vaststaat dat hij straks als hij niet wordt benoemd, als allereerste een klacht kan indienen bij de nieuwe Nationale Ombudsman tegen de Tweede Kamer op basis van zeer onzorgvuldig handelen en volstrekte willekeur. Elke burger moet worden beschermd tegen politieke windvanen en willekeur.”

De Telegraaf waagt zich aan een hoofdredactioneel commentaar op de zaak Van Woerkom.

 

“Dat gezeik over Van Woerkom ben ik helemaal zat. Meneer zei dat hij in Amsterdam zijn vrouw liever niet in een taxi met Marokkaanse chauffeur zou laten stappen. Zo neukend wat. Hulde dat iemand zo zorgzaam is voor zijn geliefde. Hij heeft nog gelijk ook. De Marokkaanse chauffeurs zijn, enkele uitzonderingen daargelaten, onbeschoft, agressief, stinken en lichten je op. In plaats daar iets aan te gaan doen, gaan we zeiken over iemand die dat een x benoemd heeft. En dat is exact het issue in dit land. Je mag het beestje nooit bij de naam noemen. Hup Van Woerkom.”

Pownews-verslaggever Tom Staal op Facebook.

 

“Eindelijk wakker geworden KNSB? Werd tijd!”

“Icedôme Almere gaat niet door. Alsnog naar Fryslân? WK’s horen in de enige echte schaatstempel: Thialf.”

“Jaaaaaa, hehe, eindelijk wakker geworden bij de KNSB. Icedôme was een icedroom.”

“Einde van een luchtkasteel”

Achtereenvolgens Bart Veldkamp, Sybrand Haersma Buma, Annamarie Thomas en Renate Groenewold over het besluit van de KNSB om de gunning van Icedôme Almere in te trekken.

 

“Het stralende verhaal dat die auto’s (deels) op ‘schone’ elektriciteit lopen en geen CO2 de lucht inblazen, is nep. Want die stroom moet wel worden opgewekt door energiecentrales. Gestookt op gas of op kolen. Die braken CO2 uit. Alleen als ze draaien op – uit Frankrijk geïmporteerde – atoomstroom, ligt dat anders. Want kerncentrales stoten geen CO2 uit.”

(-)

“Terug naar de belastingvoordelen en subsidies voor zuinige en minder CO2 uitstotende auto’s. De klap op de vuurpijl: De Rekenkamer heeft berekend dat de regering op die manier duizend euro neertelt voor elke ton minder uitgestoten CO2. „Op de internationale emissiemarkt kost zo’n ton CO2 slechts tien euro”, zei de Rekenkamer. Met andere woorden: veel geld weggegooid.”

Hans Wiegel kraakt enkele harde noten in NRC Handelsblad. De subsidie op de ‘schone’ hybride auto is weggegooid geld, meent de oud VVD-leider.

 

“Zij zijn de actuele bastaardkinderen van de democratie. Aan het Front National is niets gematigd. Niks geen soevereine euroscepsis van fijnbesnaarde vrije geesten, maar rauw volksgevoel dat onder de gordel treft. Waarbij moet worden aangetekend dat Frankrijk veel minder politiek correct is dan Nederland of Duitsland, en dat de Franse classe politique (zelf ook niet altijd even zuiver) doodsbenauwd is voor de macht van de straat.”

(-)

“In gewonemensentaal: de fascisten zijn weer onder ons. Om stand te houden aan de nationale fronten, moeten de handschoenen uit en is het menens voor heel Europa.”

Historicus en publicist Dirk-Jan van Baar schrijft in NRC Handelsblad dat de fascisten weer onder ons zijn.