Recensie

22 Jump Street zorgt voor 2 uur vermaak

05-06-2014 19:04

Toen een jaar of vijf geleden werd aangekondigd dat er een film zou komen die gebaseerd was op 21 Jump Street, zorgde dat bij ondergetekende toch wel voor wat reserve. De populaire televieserie, die de doorbraak van Johnny Depp betekende, was een favoriet. En aan sommige jeugdherinneringen moet je simpelweg niet tornen.

Gelukkig bleek 21 Jump Street (de film) een heel andere insteek te hebben dan 21 Jump Street (de serie). Waar de serie vooral was ingestoken op drama, bleek de film een aanstekelijke combinatie van actie en humor die ook nog eens uitstekend werkte. Niet in de laatste plaats door de samenwerking tussen Jonah Hill en Channing Tatum. Toen werd aangekondigd dat zij opnieuw mochten opdraven als undercover politieagenten Schmidt en Jenko, waren de reserves dan ook al een stuk minder.

Na de succesvolle operatie op de middelbare school uit de eerste film, mogen Schmidt en Jenko ‘echt’ politiewerk doen. Dat gaat ze alleen een stuk minder goed af, een operatie waarbij ze het hebben gemund op topcrimineel Ghost (Peter Stormare) loopt volledig in het honderd. Politiecommandant Hardy (Nick Offerman) wijst ze daarom een nieuwe undercoveroperatie toe. Dit keer niet op de middelbare school, maar op de universiteit. Met veel geavanceerde middelen, want het budget van de door Captain Dickson (Ice Cube) geleide eenheid is flink verhoogd.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>