Binnenland

Gewelddadige overvaller vrij door fout politie

05-06-2014 12:23

Juweliersechtpaar Kitty en Henk Kruidenier uit Rotterdam werd in 2009 op gewelddadige wijze overvallen. De overvallers braken onder meer de rug van de juweliersvrouw, en de man hield 27 hechtingen en een scheef oog over aan de brute beroving. De overvallers kregen hiervoor tien en vijf jaar cel. Tot grote schrik van het echtpaar is de overvaller die tien jaar kreeg, nu op vrije voeten gesteld omdat de politie cruciale camerabeelden van getuigenverhoren kwijt is.

Dit meldt het AD. Het feit dat de overvaller nu op vrije voeten is, betekent overigens niet dat hij na de uitspraak in het hoger beroep niet weer de cel in moet. “De uitspraak is pas over twee weken, maar dat het hof hem nu laat gaan, zegt wel iets” aldus Bob Kaarls, de advocaat van de verdachte. “Als hij alsnog veroordeeld wordt, ligt het niet voor de hand dat de straf langer wordt dan vijf jaar.”

Het OM is niet gelukkig met de opheffing van de voorlopige hechtenis: “Hij heeft zich wat ons betreft schuldig gemaakt aan een poging tot doodslag. Tien jaar is daarvoor een passende straf.” Op de vraag hoe en of camerabeelden kwijt zijn geraakt, wil de woordvoerder niet reageren. “We wachten eerst de uitspraak af.”