Moordverdachte bekent en probeert zelfmoord te plegen

05-06-2014 08:55

De 28-jarige Belg Djeylan P., die in Luik vastzit voor de moord op de Nieuwegeinse Rianne Brouwer, heeft geprobeerd zich in zijn cel van het leven te beroven. Dit meldt De Telegraaf. De advocaat van P., Serge Weening, heeft het bericht bevestigd.

De verdachte werd in zijn cel gevonden met verwondingen aan zijn hals. Hij is overgeplaatst naar de afdeling afzondering en staat onder psychologische behandeling. Volgens Weening deed P. de zelfmoordpoging omdat hij niet kan omgaan met het feit dat hij zoiets verschrikkelijks heeft gedaan.

Brouwer blijkt met messteken in haar hals te zijn omgebracht. “Volgens mijn cliĆ«nt stond hij op de galerij van het appartementencomplex aan het Oranjeplein een joint te roken, toen hij plots aangesproken werd door Rianne Brouwer. Deze zou hem beschuldigd hebben van een diefstal uit haar flat. Daarna stak hij haar tijdens een worsteling dood”, aldus de raadsman.

Morgen wordt P. voorgeleid bij de Belgische onderzoeksrechter. Naar verwachting zal hij op korte termijn worden uitgeleverd aan ons land.