Binnenland

‘Stouterik van de straat’ wordt ander mens door kickboksen

05-06-2014 16:02

Andermaal het beste regionieuws voor u.

Dakloze gooit stoel naar medewerkster Sociale Dienst

In het kantoor van de Sociale Dienst in Groningen is een 22-jarige dakloze man compleet uit zijn plaat gegaan. Aangezien hij niet aan een aantal voorwaarden voldeed, kon hij niet worden geholpen. En dat zinde hem allerminst. Hij bedreigde een medewerkster en gooide vervolgens een stoel naar haar hoofd. Beveiligers wisten de man te overmeesteren en aan de politie over te dragen.

RTV Noord heeft een WKavia

Zucht. Regionale omroep RTV Noord heeft geen Jomanda of tarot-kaartentrukendoos nodig om te weten hoe het de WK-pool moet invullen. Het heeft een heuse cavia, die luistert naar de naar Sikko de WKavia. Op Twitter verscheen alvast onderstaande reuzeselfie vanaf de redactie. Pas wanneer Sikko van te voren voorspelt dat Iran wereldkampioen wordt en het komt uit, willen we enigszins in deze ongein geloven.

Verboden voor vrouwen

U bent vrouw, verheugt zich op het WK voetbal en denkt de wedstrijden op een groot scherm te kunnen kijken in de plaatselijke sporthal. Niet dus. Christelijke organisatie Man United heeft namelijk besloten dat enkel mannen worden toegelaten tot de wedstrijd. “De organisatie is in handen van stichting Man United, een organisatie die zich voornamelijk richt op mannen. En het idee is ontstaan omdat we in dit geval, voetbal is een samenbindend iets, dachten: waar kunnen we nou veel mannen ontmoeten? Nou, op zo’n WK-achtig event.”

Trouwen in een vieze jurk

Vrouwen die altijd al in een ontzettend smerige jurk hebben willen trouwen: opgelet. De StrongmanRun in Hellendoorn heeft dit jaar als extraatje de mogelijkheid om na een tocht van 21 kilometer door de blubber vlak voor de finish te trouwen met elkander. Enig, niet? Of er daadwerkelijk aanmeldingen komen voor deze opmerkelijke pr-actie is voorlopig nog even afwachten.

Meisje (17) pakt auto van papa en mama

Een 17-jarige meisje uit Arnhem heeft woensdag een rondje gereden in de auto van haar ouders. Ze veroorzaakte een aanrijding en botste op een paaltje. Daarna nam ze, ondanks het verzoek van omstanders om te blijven, de benen. De politie wist haar later alsnog aan te houden.

‘Stouterik van de straat’

Volgens Omroep Flevoland hebben Nederlands-Marokkaanse jongeren uit Lelystad “de straat verruild voor de sportschool”. De 15-jarige Jamal Akachar was naar eigen zeggen vroeger “een stouterik van de straat”, maar kan nu zijn agressie kwijt in sportschool Ultimate Fight Gym. Tainer Ilyas Akachar is blij met de ontwikkeling. “Jongeren die vroeger op straat hingen en joints rookten, werken zich nu hier in het zweet.”

Fout in afvalwijzer Pekela

In de afvalwijzer van Pekela staat een fout. Vanwege Pinkseren zal de grijze container in Nieuwe Pekela op woensdag 11 juni worden geleegd, terwijl dat in Oude Pekela op dinsdag 10 juni gebeurt. Dit staat zoals gezegd niet aangegeven op de eerder huis-aan-huis gebrachte afvalkalender. Mocht u op de hoogte willen blijven van al het afvalnieuws rondom de Pekela’s, dan kunt u naar www.pekela.nl/afval surfen.

Vos vreet kippen bij de vleet

Een drama op zorgboerderij De Tulp in het Noord-Hollandse Andijk. Er waren eens vijftien kippen, maar door nachtelijk bezoek van een vos is er inmiddels nog slechts eentje over. Ook Eén van de schapen is aangevallen door de vos, die het beest flink verwondde. Totdat de vos is gevangen, zal eigenaar Yvonne Kamper geen nieuwe kippen aanschaffen. In de omgeving zijn meerdere boerderijen getroffen door de hongerige vos. Ach en wee, ach en wee.