Weekendagenda: tips voor je Pinksterweekend

05-06-2014 16:59

Niet iedereen doet Pinkpop aan tijdens dit Pinksterweekend. Gelukkig zijn er genoeg andere dingen te doen. ThePostOnline is de beroedste niet en zet in de weekendagenda weer de beste evenementen voor je op een rij.

Donderdag 5 juni

Den Bosch
Met een beetje geluk wordt het ook in het zuiden des lands goed weer. Dat maakt fijne jazz namelijk extra fijn. En helemaal op Jazz in Duketown, het jazzfestival van Den Bosch. De line up, de sfeer, de mensen, alles klopt op dit festival. Mocht je een reden zoeken naar onder de rivieren af te reizen, hierbij reiken we je ‘m aan.

Utrecht
Vorige week heeft Tivoli Oudegracht haar laatste concerten en feestjes beleefd. Maar dat betekent niet dat oude tradities verloren moeten gaan. Het feestje Pop-O-Matic is al ruim 15 jaar oud, en sluit niet samen met haar oude locatie. Integendeel, vanavond is er gewoon weer een editie. Vanavond wordt TivoliVredenburg officieel ingewijd met een studentenavond.

Amsterdam
Een soort pop up-store van Marktplaatsproducten. Klinkt fantastisch, niet? Niet meer bedrogen worden door foto’s, meteen zien wat je krijgt. Download de app en haast je dan dit Pinksterweekend naar de Looiersgracht, daar kun je de meest bijzondere Marktplaats-producten vinden en kopen tijdens Gevonden op Marktplaats Salon.

Vrijdag 6 juni

Amersfoort
De food festivals springen als paddenstoelen uit de grond. Ook in Amersfoort is er dit weekend ruimte voor heerlijk eten. En niet alleen eten, de organisatie van Lepeltje Lepeltje zorgt natuurlijk ook voor live bands, DJ’s en een fijne markt.

Utrecht
Singer-songwriter Eric Devries heeft eindelijk weer een nieuw album uit en presenteert dat in de Kargadoor. Een aanrader om live te horen. Wat wij ervan vinden? Dat vind je vlak voor je besluit of je naar de Kargadoor gaat of niet morgen op ThePostOnline.

Amsterdam
Geen vieze techno, rauwe house of top 40-hitjes. Zoals altijd draaien de mannen van Zwarte Koffie de lekkerste hip-hop, disco, funk en soul zullen door onze favoriete residents DJ D-Rok en Mr.Speak weer aan elkaar gedraaid gaan worden. De kelder zal deze avond in het teken staan van Klamme Handjes. En wees op tijd: Zwarte Koffie is steevast uitverkocht. Wegens awesome.

Zaterdag 7 juni

Maastricht
Er is een feestje ergens in Maastricht wat enorm veel mysterie met zich meebrengt. Wat je moet weten: je moet je inschrijven (check Facebook), je wordt op Maastricht Centraal opgehaald en naar een mijn gebracht. Daar kun je feestje. Schijnt.

Ruigoord
Reggea en poezie komen dit jaar samen in Ruigoord. Future Reggea en Vurige Tongen worden dit jaar tegelijk in het dorp. Want: “Bob Marley, Peter Tosh en andere grote Reggae legendes waren immers grote poëten.” Meer info hier.

Utrecht
Singelfeestje, het concept is inmiddels bekend. Zoek een single, geef ‘m aan de DJ, wacht en dans op jouw hitje. Ook zij kunnen niet langer terecht in Tivoli Oudegracht en hebben daarom een plekje gekregen in TivoliVredenburg. De eerste keer dansen op je eigen hitjes op een nieuwe locatie (en wat voor een) kun je niet laten schieten.

Betere ideeën voor je weekendagenda of een tip voor volgende week? De reacties zijn geopend. Mailen, twitteren of facebooken kan ook.

Beeld: Shutterstock