Biertje dure grap op Oktoberfest

06-06-2014 13:02

De bierprijs op het Oktoberfest in München doorbreekt dit jaar voor het eerst de magische grens van 10 euro. De Bierzelte (biertenten) Zur Bratwurst, Löwenbräu-Festzelt en Schottenhammel-Festhalle zijn dit jaar van plan maar liefst 10,10 euro voor een Maß (liter) bier te vragen.

De bierprijzen op het grootste bierfeest ter wereld zorgen elk jaar weer voor discussie. Die zijn sinds 1950 bijna vertwaalfvoudigd, aldus de Duitse krant Süddeutsche Zeitung vrijdag. In 1972 dreigde toenmalig burgemeester Georg Kronawitter (SPD) nog bier van buiten de hoofdstad van Beieren aan te voeren als de prijs boven de 3 mark (1,53 euro) zou stijgen.

De horecaondernemers weten echter jaar elk jaar steeds weer redenen te noemen waarom de bierprijs moet stijgen. Niet alleen voor de hand liggende zoals hogere verkoopprijzen bij de brouwerij en hogere loonkosten, maar ook meer exotische zoals de kosten voor een terrorismeverzekering.

Het Oktoberfest wordt dit jaar van 20 september tot 5 oktober gehouden. Vorig jaar kwamen 6,4 miljoen bezoekers af op het 180e Oktoberfest.

(ANP)