Chauffeurs staken voor meer loon

06-06-2014 11:02

Vrachtwagenchauffeurs voeren vrijdag op verschillende locaties actie uit protest tegen het uitblijven van een betere cao. Dit meldden de vakbonden.

Chauffeurs van pakjesbezorger UPS in de regio Amsterdam gingen in staking en ook vrachtwagenchauffeurs die supermarktketen Vomar bevoorraden laten hun trucks staan. Volgens bestuurder Egon Groen van FNV Bondgenoten doen ongeveer 50 mensen aan de acties mee.

Ook chauffeurs bij vier distributiecentra van Albert Heijn voeren actie. Het gaat om de locaties in Pijnacker, Zaandam, Zwolle en Tilburg. Volgens CNV Vakmensen betreft het een “publieksvriendelijke actie, die naar verwachting voor enig oponthoud zal zorgen bij de distributiecentra”. Later op de dag willen de chauffeurs een petitie aanbieden bij het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam.

Inzet van de actie is een 1-jarige cao met een loonsverhoging van 3 procent. De onderhandelingen tussen de vakbonden en werkgevers in de transport en logistiek liepen eerder dit jaar vast op de looneis van de vakbonden.

De afgelopen tijd zijn er al diverse keren dit soort acties gevoerd. Onder de cao voor de sector transport en logistiek vallen zo’n 140.000 werknemers.

(ANP)