Recensie

Devil’s Knot schiet op alle vlakken tekort

06-06-2014 18:07

Stel, je verfilmt een spraakmakende moordzaak. Dan kan je je bijvoorbeeld focussen op de aanloop naar de moord, het onderzoek, de rechtszaak of de nasleep. Je belangrijkste personages zijn dan bijvoorbeeld de slachtoffers, de nabestaanden, de verdachten of de advocaten. Of je doet net als Atom Egoyan, regisseur van Devil’s Knot, en je denkt: ‘fuck it! we doen gewoon alles door elkaar.’ Een bende is het gevolg.

Devil’s Knot vertelt het verhaal van de West Memphis Three: de gruwelijke moord op drie jongetjes uit het Amerikaanse Arkansas. Een maand na hun verdwijning worden drie lokale tieners aangehouden die de moorden zouden hebben gepleegd als onderdeel van satanistische rituelen. In het godvrezende stadje is iedereen ervan overtuigd dat ze schuldig zijn, maar het bewijs is alles behalve waterdicht.

Gelukkig voor hen trekt de zaak de aandacht van privédetective Ron Lax (Colin Firth), die wél in hun onschuld gelooft. Pamela Hobbs (Reese Whiterspoon), de moeder van een van de slachtoffers, trekt steeds meer naar hem toe en raakt overtuigd van zijn gelijk. In de rechtszaak die volgt worden twee verdachten desondanks veroordeeld tot levenslang en de ander zelfs tot de doodstraf. Lax houdt zijn strijd vol.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>