Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

06-06-2014 19:22

“Ik heb mijn man betrapt op het sturen van een bericht naar een andere vrouw met de bedoeling om een afspraak te maken in een hotel om eens even lekker van bil te gaan. En daar ben ik al behoorlijk van over de zeik. Hij kent deze vrouw niet eens maar ik ben er dus achter gekomen dat hij met foto en al op een datingsite staat, en dus ook betalend lid is zodat hij kan chatten/mailen met vrouwen.”

‘Turkwaas’ is flink over de zeik, maar wat nu? Aan u de uitdaging de juiste oplossing te verzinnen.

 

“Dat Brazilië ook een heel andere kant heeft, weet ik maar al te goed. Bijna tien jaar geleden reisde ik voor mijn werk als persvoorlichter bij een ontwikkelingsorganisatie met een groep journalisten af naar Rio en omgeving. We bezochten daar verschillende projecten om aandacht te vragen voor de positie van tienermeisjes. In Brazilië zijn tienerzwangerschappen een heel groot probleem. […] Vooral Rámon, die een Amerikaanse vader en een Braziliaanse moeder had, viel bij iedereen erg in de smaak. Hij had niet alleen een goed en gevarieerd programma samengesteld, maar was ook erg knap om te zien […] Uiteindelijk heb ik de nacht van mijn leven beleefd. De kamer bestond geheel uit spiegels en er zat zelfs een jacuzzi bij. Ik voelde me eerst heel onzeker, maar Rámon was zo’n ervaren en bedreven minnaar, dat ik me al snel een vrouw van de wereld voelde.
Het was – en is misschien wel – de beste sekservaring die ik ooit in mijn leven heb gehad.”

De anonieme ‘Hilde’ (45, getrouwd, kinderen) beleefde met ‘Ramon’ (29) een broeierige nacht in Brazilië. Op kosten van een ontwikkelingsorganisatie. In VROUW van Telegraaf.

 

“Ik vind dat hij hoger in de pikorde hoort te staan dan Jeremain Lens. Bij mij zou dat wel het geval zijn. Depay is een handige, creatieve en soms ook brutale speler. Hij heeft altijd dreiging om een doelpunt te maken. Voor de televisie heb ik me af en toe ook aan hem lopen ergeren, omdat hij vaak met zichzelf bezig is. Ik heb alleen de indruk dat bondscoach Louis van Gaal dat bij hem eruit heeft gekregen.”

Willem van Hangem is fan van PSV’er Memphis Depay

 

”Ik besef het nog niet helemaal maar ik vind het wel echt superleuk.”

Stijn de Jongh is uitgeroepen tot Coca-cola light man van het jaar. De jury noemt hem sportief, handig, charmant en grappig.

 

“Het stelsel dat we in 2006 in ons land hebben ingevoerd is niet perfect en het perfecte stelsel bestaat ook niet. Maar laten we vooral onze zegeningen tellen: de Nederlandse gezondheidszorg staat al jaren bovenaan internationale lijstjes.
Solidariteit en toegankelijkheid van zorg in ons land zijn uitstekend geregeld. En de kostenstijging in de zorg krijgen we steeds beter in de hand. Sterker, kijkend naar de Voorjaarsnota 2014 zijn de rollen voor het eerst omgedraaid: waar de zorg altijd moest ‘lenen’ van andere sectoren, levert de zorg nu een bijdrage aan houdbare overheidsfinanciën!

Kortom: het zorgstelsel werkt. Als er een parlementaire enquête nodig is om dat met elkaar vast te stellen, verheug ik me op het verhoor.”

Voorzitter Zorgverzekeraars Nederland André Rouvoet is in NRC Handelsblad wel klaar met de kritiek op het zorgstelsel.

 

“En mocht een gedachte zo misplaatst zijn dat die niet te verenigen is met een functie, dan moet de afwijzing van de kandidaat in kwestie berusten op nuchtere overwegingen en op principes van gelijke behandeling. Niet op pressie en intimidatie, zoals nu.
Hoe is het anders te verklaren dat de aanjager van de petitie tegen Van Woerkom, de voormalige Bin-Laden-adept Mohamed Azahaf die voor PvdA-bestuurder Fatima Elatik werkte, zo serieus genomen wordt? Hoe is het mogelijk dat schorem dat juichte bij de dood van Theo van Gogh en de terroristen van 11 september vereerde, de benoeming van de Nationale Ombudsman kan blokkeren? Waarom zwicht de Tweede Kamer voor zo’n huichelaar?”

Telegraaf-columniste Nausicaa Marbe blikt terug op de Nationale Ombudsman-affaire.