Binnenland

‘Moeder en dochter (47, 18) slaan buurvrouw (56) ziekenhuis in’

06-06-2014 15:16

Het regionieuws van vrijdag 6 juni

Wijkagent stopt fotoshoot wegens naakt

Wijkagent Marcel van Loo heeft vanmorgen een fotoshoot doen staken, nadat hij een klacht had gekregen. Het betrof een fotoshoot met een “deel blote dame”, zo meldt hij op Twitter. Daar waren 12-jarige kinderen getuige van en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Nog meer bloot

Jawel, nog meer bloot. Een 35-jarige schennispleger uit Emmen is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee weken, met een proeftijd van drie jaar. De man deed aan heren enkelspel in zijn bedrijfswagen en werd betrapt door twee meisjes. Dat was de tweede keer in korte tijd dat de man werd betrapt. De man uit Emmen ontkent overigens dat hij vieze dingen deed in zijn auto.

Alleenstaande mannen leren koken

In Friese Wouden is met groot success een kookworkshop georganiseerd voor alleenstaande mannen. Dat deed servicepakket PluZ in samenwerking met maaltijdservice Van Smaak. De workshop is geschikt voor mannen mét en zonder kookervaring en staat onder leiding van chefkok Foppe Wiersma. Eén van de deelnemers noemde het bereiden van aardappelen, sperziebonen, worteltjes en gehakt “best hard werken”.

Informatiebord bij begraafplaats lepralijders

De gemeente Zwolle zal een informatiebord plaatsen bij begraafplaats Het Heilige Kruis, waar lepralijders werden verpleegd en begraven. Op die manier moet het voor bezoekers duidelijker worden wat voor bijzondere historie de begraafplaats heeft. In 2009 werd het kerkhof tot gemeentelijk monument gebombardeerd.

Agent springt achterop bij scooterrijder

Een agent in Geldrop is gistermiddag achterop gesprongen bij een scooterrijder, om achter een gestolen auto aan te gaan. Het gaat om vier mannen tussen de 22 en 34 jaar uit Engeland. Bij de achtervolging raakten uiteindelijk vier politieauto’s beschadigd, maar de vier mannen zijn wel ingerekend en zitten nog altijd vast.

‘Moeder en dochter slaan buurvrouw’

In Oosterhout zijn gisteravond een 47-jarige vrouw en haar 18-jarige dochter opgepakt, nadat zij een 56-jarige buurvrouw zouden hebben mishandeld. De buurvrouw is opgenomen in het ziekenhuis, nadat zij meerdere keren in haar gezicht werd geslagen. Ook werd er een stoeptegel bij de vrouw naar binnen gegooid. De 48-jarige verdachte geeft toe dat zij de stoeptegel heeft gegooid, maar van verder geweld weten zij en haar dochter naar eigen zeggen niks af.

Duizenden vrouwen hinderen het verkeer

Een hardloopwedstrijd in Amsterdam, waar vijfduizend vrouwen aan meedoen, zal morgen voor het nodige oponthoud zorgen. De deelneemsters rennen dwars door alle openbaar vervoerstrajecten, waardoor maar liefst zes tramlijnen en zeven bustrajecten zullen worden omgeleid. Volgens de GVB moeten reizigers rekening houden met “een aanmerkelijk langere reistijd”.

Celstraffen na rellen bij amateurvoetbalwedstrijd

Drie supporters van voetbalclub Alphense Boys moeten dertig tot honderd dagen de cel in, vanwege hun aandeel in de rellen bij een amateurwedstrijd tussen Aphense Boys en Haaglandia. Ook kregen zij werkstraffen, net als drie andere supporters. Een van hen moet nog een maand brommen, de rest heeft zijn straf in voorarrest al uitgezeten. Na het laatste fluitsignaal kregen een aantal spelers het met elkaar aan de stok, waarna supporters massaal het veld opkwamen.