Binnenland

Beeld: Hockeybabe Flanagan lijkt op actrice

09-06-2014 16:06

Het regionieuws van maandag 9 juni, Tweede Pinksterdag.

Mooie dame lijkt op veel minder mooie dame

Omroep West haalt tijdens het WK Hockey alles uit de kast om maar zoveel mogelijk hockeycontent te creëren. Vandaag wordt actrice Marly van der Velde bestempeld als look-a-like van de Australische hockeybabe Anna Flanagan. En hoewel de gelijkenis qua gezicht en mimiek best treffend is, zien wij toch liever Flanagan de cover van de kerstplayboy sieren.
Flanagan
 
Marly

Protestmars tegen anti-juichpakgroepering Barneveld

Een actie tegen de bekrompen Barnevelders die de juichpakken van Roy Donders uit hun Jumbo wilden hebben, is uitgelopen op een klein fiasco. Zo’n 120 mensen had gezegd te zullen komen, maar slechts de helft kwam daadwerkelijk opdagen. De protestmars die werd gehouden, ging uit respect voor de gelovige klagers niet langs de kerk. “Het is niet de bedoeling de hele boel op stang te jagen”, aldus de organisatie.

Wereldrecord in Weert

Weert is sinds vanmorgen officieel wereldrecordhouder. De Limburgers wisten de langste ontbijttafel ooit te realiseren, van wel duizend meter lang. Er was plaats voor 2500 gasten. De recordpoging is onderdeel van de viering van het 600-jarig bestaan van Weert.

Dorpswapens Boerakker gestolen

Bij een rotonde in de N388 bij Boerakker zijn zondag vier dorpswapens gestolen. De borden werden geplaatst bij de dorpsrenovatie van 2010 en kosten per stuk zo´n tweeduizend euro. Wie de borden heeft gestolen en met welk doeleinde is vooralsnog onduidelijk.

’Meezingconcert ‘Nederland en Duitsland zingen’

Noteert u 21 juni alvast in de agenda: we gaan de grens over! In het Duitse Weener vindt alweer de negende editie editie van het meezingconcert ‘Nederland en Duitsland zingen’ plaats. U kunt meezingen met bekende Nederlandstalige en Duitstalige tophits. Er zijn verschillende muzikale intermezzo’s, onder meer van een orkest uit Pekela. Komt dat zien, maar let op: vol is vol.

Lezing over Deventer moordzaak

Marco Bosmans zal als directeur van Forensicon op 12 juni een lezing houden over de Deventer moordzaak. Zijn bedrijf is een particulier forensisch instituut. De onderzoeken die zijn uitgevoerd worden belicht en uitgelegd aan het publiek. De lezing is in de bibliotheek van Almere en kost vor niet-leden vijf euro.