Man miljonair door pesterijen collega

09-06-2014 08:40

Osama Saleh zit voortaan goed bij kas, en dat heeft hij te danken aan een collega. Die treiterde hem met zijn voornaam. Saleh lacht uiteindelijk het hardst, want hij heeft een schadevergoeding van 4,7 miljoen dollar in de wacht gesleept.

De 27-jarige man uit Jemen werkte als magazijnbediende bij een vestiging van de Amerikaanse kledingketen Pretty Girl. Daar werd hij uitgescholden voor Osama bin Laden en een collega maakte het nog bonter. Die zei tegen Saleh dat hij Arabieren haat.

Saleh meldde de pesterijen bij zijn baas, maar die deed niks. Het waren tenslotte maar grapjes die werden gemaakt. Topman Victor Lavy probeerde volgens New York Daily News voor de rechtbank de zaak nog af te doen als een geintje. De rechter dacht daar heel anders over. Die besloot dat Pretty Girl bijna 3,5 miljoen euro schadevergoeding moet betalen. Terecht, vindt Saleh. “Mij Bin Laden noemen en uitschelden voor terrorist is niet alleen kwetsend voor mij, maar ook voor mijn ras”, zegt de nieuwbakken miljonair.

(BuzzO)