Tracy Morgan herstelt langzaam

09-06-2014 09:53

Tracy Morgan is zondag geopereerd na het ongeluk waar hij zaterdag bij betrokken was. Volgens zijn woordvoerder gaf de komiek zelfs een klein teken van leven.

“Hij is nog steeds in kritieke toestand”, aldus de zegsman tegenover People. “Maar het feit dat hij respondeert, is een geweldige vooruitgang.” Morgan zou een been, dijbeen, neus en een aantal ribben hebben gebroken bij de crash. Naar verwachting moet hij nog meerdere weken in het ziekenhuis blijven.

De 45-jarige Morgan was in de nacht van vrijdag op zaterdag onderweg van Dover naar zijn volgende show. De komiek had net opgetreden in de Dover Downs Hotel & Casino. Bij de crash overleed de 62-jarige komiek James McNair, die wordt omschreven als de mentor van Morgan.

Een vrachtwagenchauffeur is aangeklaagd in verband met de crash. Hem wordt dood door schuld ten laste gelegd. De vrachtwagenchauffeur remde niet af voor het verkeer voor hem waardoor hij op het laatste moment moest uitwijken en over de weg zwenkte. Bij de manoeuvre ramde de vrachtwagenchauffeur de achterkant van de bus van Morgan, die daardoor over de kop ging en een kettingbotsing veroorzaakte. Hierbij raakte nog een vrachtwagen betrokken, net als een SUV en twee andere auto’s.

(BuzzE)