Leven

52 Challenge: iedere week een andere uitdaging

10-06-2014 10:25

Dat ik niet echt een held ben in de keuken is inmiddels geen geheim meer. Maar dat betekent niet dat ik niet wil leren op dit gebied. Na mijn experiment met het AVG’tje heb ik me deze challenge verdiept in iets anders waar veel mensen enthousiast over zijn: Soep!

Lekker én makkelijk

Ik hoor vaak van mensen dat soep maken super eenvoudig is. Dat je er eigenlijk alles in kan gooien wat je maar wil, koken, staafmixer er doorheen en klaar! Toch lijkt het mij nog steeds héél ingewikkeld. Of eigenlijk kan ik me er gewoon slecht toe zetten. Hierdoor ga ik dus altijd toch voor soep uit zak of blik. Super zonde natuurlijk.

Soep op recept

Ik moest dan ook in de leer. En waar kon ik dat beter doen dan tijdens een kook sessie met food bloggers. Toen we gingen kiezen welk groepje welk recept ging maken, dook ik dan ook meteen op de soep. Ik had namelijk meteen door dat ik hier echt iets van kon opsteken.

Aan de slag

Mijn lieve groepsgenoten gingen meteen aan de slag, terwijl ik er nog wat verloren bij stond. Ze lazen het recept en gingen meteen op zoek naar de juiste ingrediënten en kookbenodigdheden. Na een paar minuten onder de indruk naar ze te hebben gekeken kwam ik ook op gang. Ik ging op zoek naar een pan en dook op de berg met overheerlijke, verse ingrediënten. Gelukkig waren er genoeg mensen in de buurt die me konden uitleggen welk bosje kruiden de juiste was.

Wat een succesrecept

Ik deed olijfolie in de pan en vervolgens de uit en knoflook, terwijl de anderen aubergines sneden in plakken van ongeveer 1,5 cm dik, en deze grilden in de oven. Naast uit en knoflook gingen ook de gesneden tomaten (1,2 kilo), passata di pomodoro (1,8 kilo) en water (585 ml) in de pan. Alles netjes volgens recept van la Place. Dit alles kookten we simpelweg tot het gaar was en heb ik persoonlijk met de staafmixer tot een gladde massa gemaakt. Het was echt zo makkelijk. Oregano en tijm (van beide 4 gram, fijngesneden) erbij, zout en peper en als laatste de gegrilde aubergine (585 gram) in reepjes.

Geen bewijsmateriaal

Uiteindelijk hebben we aan de prachtig gedekte tafel, tussen de kassen én in de zon, alle gemaakte gerechten lekker samen opgegeten. Enige minpuntje: De batterij van mijn telefoon was leeg, dus ik kan jullie het eindresultaat niet laten zien. Maar dat maakt me niet minder trots op mijn lekkere soepje.

Lotte Besse onderwerpt zich komende 52 weken samen met Esther Vogel en Nadja Neeven aan de 52 Challenge: iedere week een nieuwe uitdaging. Alle uitdagingen kun je vinden op 52Challenge.nl.