Levenslang voor 17 agenten wegens moord

10-06-2014 10:15

In India zijn maar liefst 17 agenten veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens de ontvoering van en de moord op de destijds 22-jarige Ranbir Singh in 2009. Dit schrijft de Huffington Post.

Singh was op zoek naar werk in de stad Dehradun toen hij werd aangehouden op verdenking van een overval. Later stelde de politie dat hij ook verdacht werd van afpersing. Hij zou er vandoor zijn gegaan bij zijn arrestatie en op de vlucht zijn doodgeschoten.

Nader onderzoek wees echter uit dat de man gemarteld was en van dichtbij met 12 schoten om het leven was gebracht, toen hij al in handen van de politie was.

De zaak is de eerste in zijn soort in het land. Mensenrechtenorganisaties beschuldigen de politie in India regelmatig van marteling en moord, maar dit leidde tot nu toe niet tot veroordelingen.

De agenten ontkennen Singh te hebben vermoord. Ze kunnen tegen de straf in beroep gaan. Familieleden van het slachtoffer hebben ook aangekondigd beroep aan te tekenen. Zij eisen de doodstraf voor de dienders.