Politiek

Mensen met een mening – dinsdageditie

10-06-2014 19:27

“Als je ergens 16 jaar zit, moet je je afvragen of je nog iets toevoegt. Het imago van de FIFA is achteruitgegaan na alles wat er is gebeurd de laatste jaren. Weinigen nemen de FIFA nog serieus en hoe je het ook wendt of keert: Blatter is eindverantwoordelijk. Persoonlijk mag ik hem graag, maar het is inherent aan zijn functie dat de kritiek nu in hevige mate op hem neerdaalt en dat hij daar nu zijn consequenties aan verbindt.”

KNVB-voorzitter Van Praag zegt vlak voor de start van het WK het vertrouwen op in FIFA-voorzitter Blatter (ANP)

 

“De zoveelste kwestie rond Jean-Marie Le Pen is geen incident. Zijn woorden zijn inderdaad walgelijk, maar meer dan dat. Ze staan voor een deel van de partij. Het Front National heeft zich de afgelopen jaren ingespannen om een normale partij te worden. Maar met haar radicale verleden heeft de partij nooit gebroken. Le Pen senior heeft nog altijd zijn eigen aanhang, en dochter Marine profiteert daarvan bij de stembus. Partijen uit andere landen die overwegen om in het Europees Parlement met het Front National in zee te gaan kunnen daar hun ogen voor sluiten. Maar ze kunnen er ook op aangesproken worden.”

Anoniem Commentaar van NRC Handelsblad op de antisemitische opmerking van Jean-Marie Le Pen.

 

“Meer geluk dan wijsheid. Dat is de kortste samenvatting van Pinkpop, waar duizenden festivalbezoekers aan een ramp ontsnapten. (-) Het weer laat niet met zich spotten. Het klimaat warmt op, de zeespiegel stijgt, het weer wordt extremer. Eind mei publiceerde het KNMI nieuwe klimaatscenario’s. Nederland krijgt vaker te maken met extreme regenbuien, met meer hagel en onweer. Deze lente was de één na zachtste sinds 1706 en eindigde extreem nat. Het hagelt nu eerder en harder. Dat betekent voor ieder die een buitenactiviteit organiseert dus extra opletten en eerder ingrijpen. Code oranje betekent dan evacuatie voorbereiden en uitvoeren. En code rood betekent dat iedereen in veiligheid moet kunnen zijn. Bij Pinkpop zijn dus totaal onverantwoorde risico’s genomen.”

Pinkpop is aan een ramp ontsnapt, meent datzelfde anonieme Commentaar

 

“Commerciële partijen zeggen straks misschien wel: ‘bezorgen op het platteland doen we maar even niet of één keer per week’. Daar moeten we over nadenken. Hier zijn creatieve oplossingen voor nodig, bijvoorbeeld via de vervoersbedrijven.”

PvdA-Statenlid in Groningen Sjak Rijploeg wil personenvervoer en pakketbezorging combineren.

 

“De Bisschop Zwijsenstraat is de enige manier om via het zuiden de stad uit te rijden. De andere optie, de Korvelseweg, gun je niemand. Het is een afslag naar links en dat is altijd vragen om conflicten.”

Verkeersregelaar Ruud Hornman legt uit na alweer een ongeluk in Tilburg.

 

“In dit licht bezien zijn plannen om de volksvertegenwoordiging in te krimpen, zoals bijvoorbeeld de VVD wil, onverstandig, evenals verdere bezuinigingen op het budget van de Kamer. Ze appelleren misschien aan het vooroordeel over de ‘Haagse zakkenvullers’, zeker nu die er zelf een potje van maken. Maar hoe uitnodigend ook, hier geldt niet: hoe minder, hoe beter. Het moet juist meer! En beter! Democratie heeft een prijs. Die mag nooit in de uitverkoop.”

Paul Jansen (Telegraaf) ergert zich aan de middelmatigheid van Kamerleden, zoals volgens hem ook duidelijk werd bij de affaire rondom de nieuwe Nationale Ombudsman. Hij wil dat er meer geld komt voor ondersteuning van Tweede Kamerleden.

 

“Maar nee, de pret die iemand beleeft van een biertje en een peukje of een snack bij de Mac – dat mag natuurlijk niet op waarde worden geschat, omdat het in het boekje van de Correspondenten geen waarde zou moeten hebben. Kortom: welzijn. Maar wel dan ONS soort welzijn. Daar pas ik dan even voor. Jouw welzijn is het mijne niet, vriend.”

TPO’s Dieuwertje Kuijpers reageert op de lofzang van Rutger Bregman aan de uitdijende overheid.