Binnenland

PTSS-militair pleegt overval, krijgt geen cel maar behandeling

10-06-2014 16:12

Het regionieuws van dinsddag 10 juni.

Ex-militair ontspoort, kritiek op nazorg

Ronald Stevens diende in 2007 in Afghanistan en liep daar een Post Traumatisch Stress Syndroom op. Hij belandde in de ziektewet, zijn contract liep af en hij kwam zonder geld te zitten. Hij vindt dat hij niet goed is geholpen door Defensie. Mede om dezelfde adrenaline te voelen als tijdens zijn missie, waar hij onder meer getuige was van kinder- en dierenmishandeling, pleegde hij een overval. Hij kreeg geen celstraf, maar een behandeling voor zijn PTSS. Zijn verhaal ziet u hieronder.

‘Moslima moet badpak aan’

Een moslima uit Eindhoven zegt dat personeel van zwembad ir. Ottenbad haar heeft bevolen om de volgende keer dat zij komt een badpak aan te trekken. Er zouden sinds kort nieuwe regels gelden in het zwembad, onder andere dat andere kleding dan zwemkleding uit den boze is. De vrouw in kwestie droeg een spijkerbroek. Haar man maakt zich zorgen (“Hiermee kan zomaar een hele groep worden uitgesloten”), maar navraag bij het zwembad leert Omroep Brabant dat er geen nieuw kledingbeleid is. Storm in een glas water?

Jonge vandalen gepakt

In Delfzijl heeft de politie drie jongens van veertien en zeventien jaar oud opgepakt, na het vernielen van bloembakken en het stelen van drank. De heren liepen een feesttent in en kwamen met een aantal flessen drank weer naar buiten. Los van het feit dat de jongens te jong zijn om te drinken hebben zij de flessen ook nog eens niet afgerekend. Ze hadden blijkbaar wel fiducie in hun aanpak, want een uur laten liepen dezelfde kereltjes weer in de feesttent. Na een korte achtervolging kon de politie hen aanhouden.

Brandweer Oude Pekela redt ree

Helden zijn het, helden! De brandweer van Oude Pekela heeft op Tweede Pinksterdag een ree gered van een wisse verdrinkingsdood in het Pekelderdiep. Het beestje zwom er in eerste instantie nog vandoor toen de brandweer arriveerde, maar kon zo’n honderd meter later toch nog uit het water worden gered. Actiefoto’s van het moment suprême vindt u vanzelfsprekend bij de zeer gewaardeerde collega’s van PrachtigPekela.

Vaders mogen zondag gratis met de bus

Vaders mogen aanstaande zondag gratis met de bus reizen in de regio Haaglanden. Het is zondag Vaderdag en dat is voor Veolia alle reden om eens uit te pakken. De mannen die zich met hun kroost bij de buschauffeur melden hoeven vervolgens dus niet in te checken. Overigens doen ook Haagse zwembaden mee. Papa’s mogen zondag eenmalig gratis een duik nemen.

Lelystad krijgt honderd extra fietsenrekken

In het centrum van Lelystad zal de komende week een honderdtal nieuwe fietsenrekken worden geplaatst. De antracietkleurige rekken worden over drie locaties verspreid. Het centrum moet zodoende netter worden, hoopt de gemeente. Pakt u derhalve eens op een zondagmiddag de fiets en kachel richting Flevoland.

Avondvierdaagse!