Recensie

City Of Violence is geen slechte film

11-06-2014 15:51

Zuid-Afrika is voor velen het land van het WK in 2010, de bijbehorende vuvuzela’s en natuurlijk Nelson Mandela. Maar Zuid-Afrika is ook het land van grote verschillen tussen arm en rijk, tussen zwart en wit en waar de gevolgen van de apartheid nog altijd merkbaar zijn. Dat laatste wordt nog maar eens pijnlijk duidelijk gemaakt in het in Nederland als City Of Violence uitgebrachte Zulu. Een rauwe thriller die alles behalve een reclamespot is voor het land van ‘Bafana Bafana’.

De zuipende detective Brian Epkeen (Orlando Bloom) onderzoekt samen met zijn veel professionelere collega Ali Sokhela (Forest Whitaker) de moord op een tienermeisje in Kaapstad. Het spoor leidt naar een gewelddadige bende die wordt aangestuurd door ene Kat. Al snel blijkt dat de moord op het meisje geen opzichzelfstaande actie was.

De rechercheurs ontdekken namelijk dat er een nieuwe drug op de markt is die de gebruikers extreem gewelddadig of juist suïcidaal maakt. Zodra er een verdachte voor de moord wordt gevonden, is de zaak voor het politiebestuur afgerond. Epkeen en Sokhela trekken er daarom met z’n tweeën op uit om de onderste steen boven te krijgen.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>