Binnenland

Leraar in opleiding (26) filmt naakte vrouw door doucheraampje

11-06-2014 16:12

Het meest opmerkelijke regionieuws van woensdag 11 juni

Leraar in opleiding (26) filmt naakte vrouw onder de douche

Een man uit Meppel (26) die op heterdaad werd betrapt terwijl hij zijn naakte buurvrouw filmde, is veroordeeld tot een boete van vijfhonderd euro. Hij bungelde aan de balustrade van zijn balkon om door een doucheraampje te kunnen filmen en werd betrapt. Hij zei dat het de eerste keer was dat hij dat deed, maar inspectie van zijn telefoon wees wat anders uit. De man kwam er met een geldstraf vanaf, maar kan volgens RTV Drenthe zijn carrière als leraar wel vergeten. De man volgt momenteel een lerarenopleiding.

Bikinibar verplaatst

In Lisse is kunstwerk Bikinibar, een grote vrouwenromp, vanmorgen honderd meter verplaatst. Dit op verzoek van machinisten, die het beeld vanuit de trein dagelijks konden zien. Het deed hen denken aan mensen die voor de trein springen. Kunstenaar Joep van Lieshout stemde in met de verhuizing, ondanks dat hij het niet noodzakelijk achtte.

Copacabana in Breda

Ricardo en John van Weerd uit Breda doen er alles aan om helemaal in de juiste WK-stemming te komen en dus leggen zij in hun woonkamer een zandbak aan: net de Copacabana. Zij noemen hun tijdelijk indoorstrand toepasselijk ‘Copabredana’ en nodigen familie en vrienden uit om gezellig bij hen de wedstrijden van Oranje te komen bekijken. Ze hopen dat de bezoekers wel even helpen met het opruimen van de ruim tachtig kruiwagens zand.

Matthijs voetbalt tegen kanker

Oud-voetballer Paul Matthijs speelde in zijn actieve carrière voor Veendam, FC Groningen en AZ. Vorig jaar verloor hij zijn vrouw Miranda aan de gevolgen van kanker en dus zal de nu 36-jarige Matthijs deelnemen aan de benefietwedstrijd ‘Ik Voetbal Tegen Kanker’, die georganiseerd zal worden in Rijssen. De opbrengst van de wedstrijd gaat naar stichting Droomdag, een organisatie die wensen van terminale patiënten en hun familie laat uitkomen.

Brutale hermelijn in De Onlanden

Tussen Groningen en Peize ligt natuurgebied De Onlanden. In het gebied leeft een brutale hermelijn, die rustig tussen de voeten van wandelaars doorkachelt. Normaliter is de hermelijn een mensenschuw dier. Foto’s van de hermelijn vindt u hier.

Werkstraf turnleraar voor ontucht met drie pupillen

Tegen een 40-jarige turnleraar uit Nederweert is een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf geëist. De man pleegde ontucht met drie pupillen tussen de dertien en vijftien jaar. Ook is er kinderporno op zijn computer aangetroffen. De man zag de jongens regelmatig buiten de turnlessen om en ging zelfs dagjes met hen uit. Tegen de rechter zei hij dat contact te hebben verward met een relatie en bovendien durfde hij niet voor zijn geaardheid uit te komen.

Onderzoek wegens gedumpte worsten

In een buitengebied bij Enschede zijn gistermiddag honderden worsten gedumpt. De gemeente onderzoekt of Jasca Food uit Ootmarsum daar iets mee te maken heeft. De worsten zijn na een test van een ontclipmachine bij Jasca Food geleverd. Ook de directeur van Jasca Food onderzoekt of iemand van haar personeel er iets mee te maken heeft. De gemeente heeft voor de dader een gepeperde rekening in petto.

Man krijgt celstraf wegens overval 1996

Michel E. heeft drie jaar gevangenisstraf tegen zich horen eisen vanwege een overval op een posterzaak in 1996. E. kreeg na al die tijd last van zijn geweten, temeer omdat hij kinderen heeft. “Als je je kinderen straf geeft, moet je jezelf wel recht in de ogen kunnen kijken”, zo stelde E. voor de rechtbank. Bij de overval werd een relatief klein geldbedrag buitgemaakt en werd een medewerkster neergeschoten. E. was destijds onder invloed van verschillende soorten drugs.