Paus: kind moet waardig en gezond kunnen opgroeien

11-06-2014 14:47

Elk kind moet gezond en in waardigheid kunnen opgroeien. Dit heeft paus Franciscus woensdag gezegd voor tienduizenden gelovigen in Rome. Het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk sprak mede ter gelegenheid van de internationale dag tegen kinderarbeid die vrijdag wordt gehouden.

De Argentijnse kerkvorst zegde lieden die anderen uitbuiten, de wacht aan. Geld, macht, trots en ijdelheid zullen hun na de dood niet helpen. Voor God zal alleen tellen wat “wij voor anderen gedaan hebben”. Franciscus sprak er schande van dat tientallen miljoenen kinderen wereldwijd gedwongen zijn in vernederende omstandigheden te werken, aldus de Italiaanse krant la Repubblica. Hij hoopt dat de internationale gemeenschap maatregelen neemt om ervoor te zorgen dat “elke jongen en elk meisje” in een gezonde omgeving kan opgroeien.

Franciscus richtte zijn pijlen tevens op wapenproducenten, de “handelaren van de dood”. Die zullen in het hiernamaals verantwoording moeten afleggen voor God. De paus herinnert eraan dat de Heilige Geest de mens een gepaste vrees leert voor God.

(ANP)