Recensie

Joe ietwat voorspelbaar maar interessant drama

12-06-2014 11:17

Nicolas Cage is een van de meest onvoorspelbare acteurs in Hollywood. Wanneer in goede doen is hij in staat tot legendarische rollen. Wanneer in slechte doen, is het niet om aan te gluren. Sinds de crisis kampt Cage, een van de best verdienende acteurs ter wereld, met gigantische schulden. Daarom neemt hij zowat elke rol aan die hem wordt aangeboden. Dus ook die van Joe, de opgefokte goedzak uit de gelijknamige film.

In een naamloos klein stadje in Texas leidt de lichtontvlambare maar goedaardige Joe (Nicolas Cage) een eenvoudig bestaan als houthakker. Hij maakt lange dagen, zuipt zich ‘s avonds een ongeluk en heeft een klantenkaart bij het plaatselijke bordeel. Het is duidelijk dat Joe een allerminst fraai verleden heeft. De politie houdt constant een oogje in het zeil en ook een stel onfrisse figuren is constant in zijn buurt.

Op een dag meldt de 15-jarige Gary (Tye Sheridan) zich bij Joe. Hij is met zijn alcoholistische ouders en getraumatiseerde zusje net in de buurt komen wonen en is op zoek naar werk. Gary’s vader kan zijn handen niet thuis houden, en zodra Joe dat ziet, ontwikkelt zich een band tussen de twee. In Gary ziet Joe de zoon die hij nooit heeft gehad. Voor hem is het dé kans eindelijk eens wat goeds te doen in zijn leven en belangrijk te zijn voor een ander.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>