Sepp Blatter diep gegriefd

12-06-2014 10:11

Sepp Blatter voelt zich diep gegriefd door de kritiek van vooral de Europese voetbalbonden op zijn functioneren als voorzitter van de mondiale voetbalbond FIFA. “Ik heb al heel wat moeten slikken in mijn leven, maar zoiets respectloos heb ik nog nooit meegemaakt. Niet op het voetbalveld en zelfs niet in mijn eigen huis”, reageerde de 78-jarige Zwitser op de aanval op zijn persoon.

Voorzitter Michael van Praag van de KNVB zwengelde de discussie over Blatter aan tijdens het congres van de FIFA in São Paulo. Hij drong erop aan dat Blatter zou afzien van een vijfde termijn en zich niet verkiesbaar zou stellen. “Het imago van de FIFA is achteruitgegaan na alles wat er is gebeurd de laatste jaren. Weinigen nemen de FIFA nog serieus en hoe je het ook wendt of keert: Blatter is eindverantwoordelijk”, doelde Van Praag op de aanhoudende verhalenstroom over corruptie bij de toewijzing van de WK’s van 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar).

Blatter mag dan gegriefd zijn, hij stelt zich wel gewoon herkiesbaar als voorzitter van de voetbalbond. Volgens hem is zijn ‘missie nog niet klaar’.