Strafeis zaak minnaarmoord verhoogd

12-06-2014 14:10

Niet 10 maar 12 jaar moet Semra K. volgens het Openbaar Ministerie achter de tralies voor de moord op haar minnaar. Het OM verhoogde donderdag bij de rechtbank in Rotterdam de strafeis tegen de vrouw. De zaak werd in december vorig jaar heropend voor nieuw onderzoek naar de verdachte.

Na verklaringen van verschillende gedragsdeskundigen kwam de officier van justitie tot de conclusie dat de vrouw slechts in lichte mate ontoerekeningsvatbaar is. In de eerdere eis nam de aanklager mee dat haar niet alles kon worden aangerekend.

K. is volgens de officier van justitie normaal begaafd, maar in de weken voor de moord was ze wel kwetsbaar. Haar man zou haar toen onder meer hebben bedreigd en mishandeld.

De deskundigen stonden donderdag recht tegenover elkaar in de rechtbank. In een eerdere rapportage concludeerden deskundigen dat de vrouw volledig ontoerekeningsvatbaar is. Maar de rechtbank had de indruk dat zij te veel van het verhaal van de verdachte zijn uitgegaan. Daarom deed het Pieter Baan Centrum (PBC) nieuw onderzoek naar de verdachte.

(ANP)