Webcamzaak weer voor de rechter

12-06-2014 09:35

De rechtbank in Amsterdam wijdt donderdag opnieuw een voorbereidende zitting aan de zaak rond de 41-jarige Michel S., die ervan wordt verdacht dat hij een groot aantal kinderen seksueel heeft misbruikt via de webcam.

De politie pakte S. vorig jaar zomer op. In zijn woning werd een grote hoeveelheid kinderporno gevonden, waarvan een deel door hemzelf was gemaakt tijdens webcamsessies.

Het Openbaar Ministerie (OM) zei in januari, tijdens een eerdere zogeheten pro-formazitting, dat S. misschien wel 400 slachtoffers heeft gemaakt. Het OM baseerde zich mede op een berekening van de verdachte zelf.

S. is jarenlang actief geweest in chatrooms op internet, waar hij onder diverse aliassen kinderen benaderde en zich als meisje voordeed. Het merendeel van de slachtoffers is jongen, tussen de 12 en 14 jaar oud. Er zijn geen fysieke contacten geweest.

In maart bleken 66 slachtoffers geïdentificeerd. Identificatie vormt een belangrijk onderdeel van het onderzoek. Het was toen nog niet bekend hoeveel gevallen er op de definitieve aanklacht worden opgevoerd.

(ANP)